Hae
Metallisydän

Refectio – Ja vatsa kiittää!

Olen vuosien varrella kehunut blogissani useita lisäravinteita ja harvoin mitään turhaan. Refectiota olen kehunut aiemminkin ja nyt taas kerran. Ai miksi? No siksi kun siihen on todellakin syytä.

refectio

Refectio – Ja vatsa kiittää!

Tiedättekö sen tunteen, kun salitreenin jälkeen päätätte mennä suoraan Prismaan ruokaostoksille ja kesken ostosten teon alkaa vatsa kurluttaa, jopa siihen malliin, että kärryt on jätettävä käytävälle ja suunnattava kohti vessaa – toivoen että ehtii sinne ajoissa…

Itse tiedän tunteen valitettavan hyvin. Jotakuinkin noin käy jos juon treenin jälkeen palkkariksi jotain ns. ”peruspalkkaria”, sellaista jossa on laktoosia.

Minulla ei ole laktoosi-intoleranssia, se kestää ehrmannia ja raejuustoa, jopa jäätelöä, mutta noita ”peruspalkkareita” se ei kestä. En siis tiedä onko varsinaisesti kyse laktoosista vai jostain muusta, mutta herkälle vatsalleni ei ihan mikä tahansa palkkari kelpaa. Sain tästä muistutuksen jokin aika sitten kun pidemmän aikaa käyttämäni Refectio pääsi hetkellisesti loppumaan ja erehdyin kaverilta lainaamaan tuota ”peruspalkkaria”, jonka nimeä en lähde tässä sen tarkemmin mainitsemaan. Lopputulos oli hyvin pitkälti edellä kuvaillun tyyppinen Prisma-käynti… (tiedoksi, ehdin kyllä vessaan vaikka läheltä kyllä piti…)

Nyt kaapissa on taas muutama purkki Refectiota, joten mieli on huoleton kun käsi tästä tervehtyy ja pääsee taas treenaamaan.

Mikä Refectiosta sitten tekee niin vatsaystävällistä?

Kuten tuossa edellä kerroin, en ole ollenkaan varma mikä se noissa ”peruspalkkareissa” on mikä vatsani saa reagoimaan, mutta sama on toistunut useamman eri merkin kohdalla. Dominus Nutritionin Refectio eroaa muista palkkareista paitsi sillä, että se on laktoositon ja gluteeniton, myös sillä, ettei se sisällä lainkaan keinotekoisia makeutusaineita, aromeita tai väriaineita, millä uskoisin olevan jotain tekemistä asian kanssa.

Kaikesta tuosta luomutouhusta huolimatta Refectio on myös hiton hyvän makuista. Appelsiini on hyvää ja Viinirypäle on vielä parempaa 🙂 Suklaanmakuinen Vege-Refectiokin on olemassa, mutta sitä en ole maistanut, ainakaan vielä…

2 kommenttia

  1. Jari kirjoitti:

    Myönnän olevani osasyyllinen tälläiseen toimintaan. Tunnen muutamankin henkilön, jotka ihmettelevät aina hakusanoja, joilla heidän sivuilleen tullaan. Siksi melkeenpä joka kerta kun netissä haluan mennä lukemaan sivustoa, josta tiedän että sitä ylläpitää yksittäinen henkilö, siirryn sinne googlen kautta käyttäen jotain hassunhauskaa hakusanaa. Hämmensin mm. vaimoani vuosikausia hakeutumalla hänen blogiinsa mitä oudolmilla hauilla.

  2. J kirjoitti:

    Tuo ylläoleva kommentti tuli nyt jostain syystä väärään postaukseen. Oli tarkoitus kommentoida hakusanapostausta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *