Hae
Metallisydän

Mikä on paras tapa nollata pää?

Tänään on taas perjantai. Raskas työviikko takana ja tekisi mieli nollata pää ihan kunnolla…

Känni päälle?
Aika monelle tuo pään nollaaminen tarkoittaa baarireissua ja aamuyöstä kotiin hoipertelemista, seuraavana päivänä pitkälle iltapäivään huonosti voimista ja krapulaa. Minulle se tarkoittaa jotain ihan muuta.

Vai jotain ihan muuta?
Minulle paras pään nollaaminen on kunnon tehokas salitreeni heti lauantai-aamuna ja sen jälkeen yhdessä perheen kanssa vietetty vapaapäivä. Tuohon vapaapäivään voi sisältyä ulkoilua, yhdessä leipomista lego-leikkejä tai oikeastaan ihan mitä tahansa, kunhan se tehdään yhdessä. Viime viikonloppuna käytiin tutustumassa Poriin vasta avattuun Leo’s leikkimaahan ja muutaman kerran ollaan oltu Porin Karhuhallissa lasten liikuntamaassa ja voin kertoa, että mikään ei saa stressikäyrää tipahtamaan niin jyrkästi kuin Emilian riemun seuraaminen leikistä toiseen juostessa ja milloin missäkin kiipeillessä ja pomppiessa.

Olen toki aikoinaan itsekin oman osuuteni baaritiskillä notkumisista notkunut, siitä on kuitenkin jo ihan hiton monta vuotta aikaa. Elämäntilanteita on erilaisia ja omalla kohdallani treenaaminen meni kännäämisen edelle jo joskus parikymmentä vuotta sitten. Sittemmin kuvioon on astunut myös perhe-elämä, enkä voisi kuvitellakaan tuhlaavani aikaa alkoholilla läträämiseen.

Jokaisella on oma tapansa nollata
Me jokainen elämme omassa kuplassamme ja varmasti on monia, jotka eivät ymmärrä miksi haluan viikonloppu-aamuisin suunnata ensimmäiseksi salille, tai niitä, joille Leo’s leikkimaa edustaa pahinta perhehelvettiä mitä kuvitella saattaa.
Mielestäni tärkeää onkin että meillä jokaisella on oma tapamme nollata se pää, oli se sitten ryyppyreissu, kova treeni tai jotain ihan muuta. Unohdetaan siis toistemme valintojen moralisoiminen ja nollataan päämme omalla tavallamme.

Ja paskat!
Onhan ne ryyppyreissut nyt ihan järjettömiä, ottakaa nyt hitto vieköön itteänne niskasta kiinni ja lähtekää lenkille tai salille! Tuutte huomaamaan että olo on jo parin viikon päästä paljon parempi ja sen edessä olevan työviikonkin jaksaa hiton paljon paremmin kun peruskunto paranee eikä vietä koko viikonloppua kännissä tai krapulassa!

3 kommenttia

  1. Jenna kirjoitti:

    Riippuu ihan mielentilasta ja tilanteesta mikä sille hetkelle on paras nollaustapa. Joskus se on ihan vaan yksin oleminen, kaikki elektroniikka kiinni ja hyvä kirja käteen. Toiste se taas on se perinteinen kännääminen, tosin mä vedän ne perinteiset kalsarikännit –> ei tarvi raahautua baarista kotiin. Sitten on kaikkea tuolta väliltä.

  2. M kirjoitti:

    Itse olen tässä vanhemmiten havainnut, että alkoholi on ihan kiva juhlajuoma. Eli en kyseiseen myrkkyyn koske muuten kuin erittäin hyvällä tuulella, silloin välttyy ylilyönneiltä ja jostain kumman syystä krapulakaan ei kiusaa niin pahana kuin jos viinaa tulisi vedettyä nollaustarkoituksessa tai ihan perinteisesti vitutukseen.

  3. Janica kirjoitti:

    Kova jalkatreeni heti lauantaina aamusta on ihan parasta ?? ja sit vähän herkuttelua loppupäivä ? mut ei tosiaan alkoholin huuruisis viikonloppuja.. pari kertaa vuodessa on ihan riittävästi. Kaikki viikonloput ja vapaapäivät on parasta aloittaa aina salitreenillä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.