Hae
Metallisydän

Joulu on ohi – kahdeksan syytä huokaista helpotuksesta

Vaikka nykyisin tykkäänkin joulusta ja sen tunnelmasta, voin suoraan myöntää olevani helpottunut kun joulu on taas takanapäin… Tässä kahdeksan päälimmäistä syitä miksi nyt on aika huokaista helpotuksesta:

Luojan kiitos joulu on ohi, koska:

  1. Jouluruoka on hyvää, mutta rajansa kaikella. Kun on kaksi päivää ahtanut itsensä ähkyyn kerta toisensa jälkeen, alkaa tavallinen kotiruoka ja paluu arkeen vaikuttaa jo aika houkuttelevalta. Nyt voikin taas hyvillä mielin odotella seuraavat 11 kuukautta ennen kuin lanttulaatikkoa tarvitsee edes mainita…
  2. Varpunen jouluaamuna Vesa-Matti Loirin esittämänä on todella liikuttava, Jarkko Aholan tulkinta Sylvian joululaulusta ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja Juice Leskisen Sika taas on hauskan humoristinen kuvaus joulun syvimmästä olemuksesta. Luojan kiitos ne ja kaikki muutkin joululaulut kuitenkin hiljenevät taas vuodeksi.
  3. Suklaa maistuu jouluna erityisen hyvältä. Osasyy siihen saattaa olla se, että jouluna ei koeta niin herkästi huonoa omaatuntoa vaikka suklaarasioita tyhjenisi useampikin… Ehkä juuri sen takia on ihan hyvä että joulu alkaa olla ohitse…
  4. On mahtavaa löytää läheisilleen juuri ne täydelliset joululahjat. Valitettavan harvoin se kuitenkaan onnistuu, ainakaan ilman valtavaa stressaamista. Nyt lahjat on kuitenkin annettu ja stressi on ohi, riippumatta siitä, miten valinnat onnistuivat…
  5. Joulusiivouksesta on hyvin hankala keksiä mitään erityisen hyvää. Valtava homma ja nyt on lattialla joulutortun murusia, matolla glögiä ja nurkat täynnä kuusen neulasia.
  6. Kotona voi olla taas ihan rauhassa. Ei tarvitse pelätä punapipoisten pervojen karvanaamojen kurkkivan ikkunoiden takana kyttäämässä. Toisaalta niiden varjolla ei enää voi myöskään kiristää lapsia olemaan kiltisti…
  7. Kauppaan mahtuu taas ostoksille. Nostan hattua jokaiselle, joka perjantaina ahtautui Prismaan, jonotti lihatiskille yli sadan vuoronumeron jonon saadakseen kalaa joulupöytään ja pujotteli kärryjensä kanssa ihmispaljoudessa etsimässä rosolliaineksia tyhjistä hyllyistä menettämättä hermojaan edes siinä vaiheessa kun huomasi kassalla unohtaneensa ostaa sinappia.
  8. Parasta joulussa on yhteinen aika, rento yhdessä oleminen ja touhuaminen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sitä voi (ja kannattaa) harrastaa ihan ympäri vuoden.

Todellisuudessa nautin joulusta taas tänä vuonna erityisen paljon. Oli ihana koristella yhdessä joulukuusta, nähdä lahjojen avaamisen riemu ja pelata ja leikkiä yhdessä kaikilla uusilla lahjoilla. Jouluruokakin oli oikeasti hyvää. Kaikesta huolimatta on taas kiva palata siihen ihan tavalliseen arkeen kaikkine arjen iloineen ja touhuineen. Se taitaa kertoa aika paljon meidän arjesta 🙂

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *