Hae
Metallisydän

Jokapojan inkiväärimikstuura

Jokapojan inkiväärimikstuura. Tiedän, ei kuulosta kovin sukupuolineutraalilta. Mutta ei hätää, tätä inkiväärimikstuuraa voivat nimestään huolimatta aivan hyvin valmistaa poikien lisäksi myös tytöt. Valmistus on jopa niin helppoa, että siitä selviytyvät varmasti myös muunsukupuoliset henkilöt, kokevat he sitten olevansa kissoja tai kerrostaloja…

Jokapojan inkiväärimikstuura

Jokapojan inkiväärimikstuuran valmistukseen tarvitaan itsestäänselvän inkiväärin lisäksi sitruunaa, hunajaa ja vettä. Kuorimaveitsestä, hedelmäveitsestä, leikkulaudasta, kattilasta ja hellastakaan ei ole haittaa…

Inkivääriä tarvitaan noin nyrkin kokoinen mötti. Muotonsa vuoksi määrää saattaa olla hankala arvioida ja siksi sitä kannattaa varata mieluummin enemmän kuin vähemmän. Sitruunoita tarvitaan kaksi ja hunajaa sopiva määrä.
Ihan alkajaisiksi lähdetään kuorimaan päivän pääraaka-ainetta, eli inkivääriä. Helpoimmin se käy ihan tavallisella kuorimaveitsellä. Tähän väliin on ehkä hyvä varoittaa, että inkiväärimehu silmässä ei tunnu ollenkaan hyvältä, pikemminkin kirvelee niin perkeleesti.

Kun sopiva menetelmä kuorimiseen ilman roiskahtelevaa inkiväärimehua on löydetty (myös laskettelulasit ovat toimiva ratkaisu) ja sopiva määrä inkivääriä saatu kuorittua, on sen siivuttamisen aika.

Ennen siivuttamiseen ryhtymistä on hyvä odottaa näkökyvyn palaamista, sillä sormen palaset eivät tuo lisämakua mikstuuraan. Kun näkökyky on varmasti palannut, siivutetaan inkivääri varovaisuutta noudattaen ohuiksi suikaleiksi.

Seuraavaksi on sitruunan vuoro. Sitruunanmehu silmässä ei ole yhtään mukavampi tunne kuin inkiväärimehukaan, joten jälleen on hyvä olla tarkkana. Kaksi sitruunaa leikataan kahtia ja niistä puristetaan mehu talteen. Sitten meillä alkaakin olla kaikki raaka-aineet valmiina varsinaista keittelyä varten.

inkiväärimikstuura

Nyt lisätään kattilaan kaksi litraa vettä, puristettu sitruunamehu, siivutettu inkivääri ja tujaus hunajaa. Hunaja toimii mausteena, joten se on jokapojan/tytön/muunsukupuolisen aivan oma makuasia, paljonko hunajaa keitokseen tuutataan.
Sitten vaan kattila hellalle ja kiehumaan. Keitoksen annetaan kiehua 15 minuuttia välillä hiukan sekoitellen.

Kun keitos on kiehunut tuon 15 minuuttia ja taikasanat on lausuttu, otetaan kattila liedeltä ja kaadetaan neste talteen siivilän läpi (inkiväärisiivut jäävät siivilään), annetaan jäähtyä ja kaadetaan kahden litran juomapulloon.

Näin meillä on kaksi litraa valmista jokapojan inkiväärimikstuuraa!

Käyttötarkoitus

Nyt kun kourassa on iso pullollinen karmean hajuista ja vielä karmeamman makuista keltaista litkua, on aika pohdiskella sen käyttötarkoitusta…

Jokapojan inkiväärimikstuura on hyvin monikäyttöistä tavaraa. Se toimii yhtälailla pihassa kissankarkoittajana kuin keittiössä viemärinavaajana. Olenpa joskus kuullut puhuttavan Jokapojan inkiväärimikstuuraa käytettäneen ruohonleikkurin polttoaineenakin… Parhaiten se toimii kuitenkin flunssan ehkäisyyn, mikä erityisestä tänä syksynä on äärimmäisen merkityksellinen juttu. Jokapojan inkiväärimikstuura auttaa ehkäisemään nuhat ja syysflunssat ja samalla vältyt turhilta koronatesteiltä ja karanteeneilta.

Joka aamu otettava pieni Jokapojan inkiväärishotti (noin 5 cl) auttaa pitämään vastustuskykyä yllä ja flunssan kaukana. Jos unohtaa ottaa aamushottinsa ja tuntee flunssan iskevän päälle, on tilanne vielä pelastettavissa nappaamalla kunnon mukillinen (noin 35 cl) Jokapojan inkiväärimikstuura. Herkkua se ei isossa määrin ole, mutta sitäkin tehokkaampaa!
(Kiitos Mikko ohjeesta!)

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.