Hae
Metallisydän

Karmarock 20 – Fiilistelyä vuodelta 2011

Julkaistu alunperin vuonna 2011

Tänä vuonna vietettiin satakuntalaisen rokkiväen juhlavuotta, sillä Harjavallassa järjestettiin jo kahdeskymmenes Karmarock. Omaan kesääni Karmarock on kuulunut noin 15 vuoden ajan. Ensimmäinen Karmarockini oli vuonna 95 tai 96, ihan varmaksi en muista, mutta jossain niillä paikkeilla se oli. Homma iski heti kertaheitolla kovaa ja sen jälkeen Karmarock onkin ollut kesäni kohokohta.

Karmarock 2011

Karmarock on suhteellisen pieni festari, mutta tuolla pienellä festarilla on aina aivan mahtava fiilis. Kaikki ovat iloisia ja hyvällä tuulella, ilma on lähes aina ollut aurinkoinen ja esiintyjät fiiliksellä mukana. Suurin osa esiintyvistä bändeistä on pienehköjä ja usein lähipaikkakunnilta. Mukana on kuitenkin myös isompia ja kuuluisempia bändejä. Ja tietysti itse Maj Karma.

Maj Karmaan, tai silloin Maj Karman Kauniit Kuvat -nimiseen bändiin törmäsin ensimmäisen kerran sattumalta Porin kaupungilla kun he olivat ilmaiskeikalla jonkun baarin ulkopuolella. Bändin energisyys oli mieletöntä ja musiikki kolahti minuun kertaheitolla. Siitä lähtien MKKK onkin ollut suurin suosikkini.

Taas tänä vuonna pakattiin eväät kylmälaukkuihin ja reppuihin, otettiin viltit mukaan ja matkustettiin Harjavaltaan täyteenahdetussa ilmastoimattomassa BMW:ssä. Tunnelma takapenkillä oli hikisenläheinen 🙂 Perillä levitettiin viltit (joillakin toki oli oma festarinojatuoli) ja alettiin nauttia mahtavasta ilmasta, hyvästä festarifiiliksestä ja eväistä. Aina välillä käytiin piknik-paikaltamme seuraamassa bändien esityksiä lähietäisyydeltä.

Happoradio soitti oman iloisen keikkansa festarin alkuvaiheessa ja sai hyvän fiiliksen kasvamaan.

Blankon keikka puolestaan oli suunnattoman energinen. Siinä on tulevaisuuden nimi, painakaapa mieleenne. Blankosta kuullaan vielä…

Karmarockissa näkee aina sellaisia tuttuja, joihin ei muualla törmää. Siellä sitten vaihdetaan aina vuoden kuulumiset kerralla. Välillä piti hiukan tankkailla myös kiinteää ravintoa että jaksoi rokata.

Maj Karma

Sitten koitti kesäni kohokohta, Maj Karma aloitti oman keikkansa. Siinä loksahti leuka lattiaan kun tunnistin ensimmäisen biisin olevan bändin ensimmäiseltä levyltä. Tätä en ollut kuullut livenä 15 vuoteen! Sama mahtava tahti jatkui bändin käydessä läpi koko tuotantonsa kronologisessa järjestyksessä. Jokaiselta levyltä oli poimittu pari huippubiisiä. Oma fiilikseni nousi nousemistaan Rinnan ja Valaiden laulun myötä. Homman kruunasi suurimmat suosikkibiisit Romanssi ja tietysti Metallisydän!  Loppupään levyjen tutut hittibiisit jytisivät myös hienosti Harjavallan yössä.

Maj Karman keikan jälkeen pieni Metallisydän oli lähellä euforiaa. Jonkin aikaa meni rauhoittuessa, mutta pian homma jatkui CMX:n keikalla. Loistava oli sekin!

Illan pimentyessä lavalle kiipesi vielä Capital Beat joka soitti iloista reggae-musaa. Noissa iloisissa reggae fiiliksissä suunnattiinkin sitten bemarille ja kotiin. Päivä oli pulkassa.

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *