Hae
Metallisydän

Salille siitä laiskuri! – Helle ei ole syy jättää treenaamatta!

On kesä, on helle. Salille ei tekisi mieli mennä, siellä vasta kuuma onkin. Olisi paljon mukavampi loikoilla rannalla tai istuskella terassilla… Nyt suu kiinni ja salille siitä!

helle

Helle ei ole syy jättää treenaamatta?

Helle ei ole mikään oikea syy jättää treenaamatta. Kyllä sitä pystyy ihan samat treenit tekemään oli lämmin tai ei, ei sen treenaamisen aina tarvitse niin kovin mukavaa olla, välillä saa hiki lentää ihan kunnollakin!

Toisaalta, kuinka iso merkitys sillä on isossa mittakaavassa jos niinä kaikkein helteisimpinä päivinä jättää treenaamatta ja menee loikoilemaan sinne rannalle? Rapistuuko kunto jos oikein repäisee ja jättää salilla käymisen vaikka kokonaiseksi viikoksi kuumimpien helteiden aikana?

Väitän että isompi vaikutus sillä viikon treenaamattomuudella on korvien väliin kuin niihin vaivalla hankittuihin lihaksiin. Viikon tauko treeneistä saattaa sitäpaitsi olla enemmänkin hyväksi lihaksille, nekin tarvitsevat lepoa aina silloin tällöin eikä viikon mittainen kevyempi jakso ole ollenkaan huono ajatus.

Jos taas treenaamattomuus aiheuttaa kovaakin stressiä, tuntuu että vuosien työ valuu hukkaan jos rutiinit rikkoutuvat, eikä tiistaina olekaan jalkapäivä… Silloin kannattaa ehdottomasti suunnata salille, tehdä se jalkatreeni ja miettiä vasta sen jälkeen, suuntaako rannalle ottamaan aurinkoa vai terassille jäähileiselle Pepsi Maxille.

Mikä on oikea valinta juuri sinulle?

Jos päätät suunnata salille, kannattaa kurkata huominen postaukseni, jossa käsittelen kaikkea mitä on hyvä ottaa huomioon helteellä treenatessa.

Sitä odotellessa, käy vaikka kurkkaamassa TÄÄLTÄ millainen oli meidän helteinen juhannus ja sen jälkeen laittamassa Metallisydämen sometilit seurantaan!

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Yksi kommentti

  1. Anni kirjoitti:

    Kyllä se helle saattaa olla ihan oikea ja järkeväkin syy jättää helteellä treenaamatta. Itsellä on sydämessä olleen tulehduksen myötä kroonisena pieni hyvänlaatuinen rytmihäiriö, jonka lääkkeenä oleva beetasalpaaja huonontaa entisestään olo mm. lämmönsietokyvyn heikkenemisen kautta. Ei tulisi mieleenikään fyysistä työtä tekevänä vielä lähteä salille työpäivän jälkeen kun koko kroppa huutaa vain silkkaa viileyttä ja lepoa. On viisasta kuunnella oman kehonsa signaaleja ja todellakin jättää treenaamiset viileämmille keleille jos on yhtään klappia esimerkiksi juuri siellä pumpussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.