Hae
Metallisydän

Päivä nelipyöräisten parissa

Tässä noin viikko sitten eksyin ajankulukseni nettiautoon… ja siitä se ajatus sitten lähti.

Päivä nelipyöräisten parissa

Minulla on ollut pitkään haave, jota ei ole ollut tähän mennessä mahdollisuutta toteuttaa. Tuo haave oli jälleen mielessä kun nettiautossa surffailin aikaa kuluttaakseni.  Tuo haave on itseasiassa peräisin jo melkein kolmen vuoden takaa, kun viimeksi vaihdettiin autoa. Jo silloin haaveena oli Volvo XC90, mutta käytännön syistä (liikaa hintaa) silloin autoksi valikoitui haaveauton ”pikkuveli” Volvo V90. Nyt surffailu sai kuitenkin aikaan pientä toivetta haaveen toteuttamisesta…

Nettiautossa surffailun, vertailujen ja laskelmien tuloksena alkoi vahvasti vaikuttaa siltä, että haave saattaisi olla tällä kertaa toteutettavissa. Aloitin siis tarkat vertailut eri vaihtoehtojen kesken ja taustatietojen kartoittamisen netin kautta, soittelin pariin liikkeeseen etukäteen ja maanantaina me sitten suunnattiin päiväksi Tampereelle tutkailemaan vaihtoehtoja ihan livenä. (Porissa oli myynnissä huimat kolme XC90 autoa, Tampereella/Lempäälässä valikoima oli jokseenkin laajempi).

Useampi vaihtoehto käytiin katsomassa ja toteamassa kelvottomiksi. Todella jännä juttu, miten erilaisessa kunnossa voi olla suurinpiirtein saman ikäiset ja saman verran ajetut saman merkkiset ja malliset autot. Erityisesti erot olivat sisätiloissa. Osa katsomistamme autoista näytti muutaman vuoden sijaan parikymmentä vuotta vanhoilta verhoilujen osalta. Vaaleat nahkaosat olivat kulahtaneet ja tummuneet. Vertailu oli helppoa, sillä oma V90 on sisätililtaan hyvin samanlainen tuon XC90 kanssa ja kun se oli törkeän hienossa kunnossa, ei tullut kuuloonkaan että seuraava auto olisi heikommassa kunnossa, ei sisätiloiltaan kuin muutenkaan.

Se oikea löytyy

Noita XC90 mallisia Volvoja ei ihan hirmuisen paljon tarjolla ole ja ehdinkin jo päivän aikana ajatella, että sitä oikeaa ei tällä kertaa löydy. Oltiin jo valmistautumassa kotiin päin lähtemiseen, kun viimeisestä liikkeestä se oikea vihdoin löytyi. Juuri sellainen auto mitä olimme etsineet ja niillä varusteilla joita autoon halusimme (siisti nahkasisusta, adaptiivinen vakionopeudensäädin, panoramakatto, sähköpenkit muistilla, 360 peruutuskamera nyt ainakin). Koeajo sinetöi asian, T8 hybridikone oli todella hieno ajettava. Tehoa 320 hv ja vääntöä ihan törkeästi. Sähkön ja bensakoneen yhdistelmä toimi hyvin ja tuntui hienolta ajaa.

Siitä alkoikin sitten armoton tinkiminen ja kaupan vääntäminen. Tietyllä tavalla nautin kovasti tuosta vääntämisestä ja niin tuntui toinenkin osapuoli tykkäävän 🙂 Sinä aikana kun itse istuin vääntämäsä kauppaa, ehti Sari tutustua tarkemmin muihinkin myynnissä olleisiin autoihin. Hienoja oli muutkin, vaikka ei meidän uudelle pärjännyt yksikään. Teslan valtava kosketusnäyttö tosin oli kyllä melkoisen vaikuttava näky.

Ja niinhän siinä lopulta kävi, että minun haaveeni moottoripyörän hankkimisesta siirtyi jälleen pidemmälle hamaan tulevaisuuteen kun meidän V90 Volvo ja moottoripyörää varten säästetyt rahat jäi Tampereelle ja kotiin tultiin uudella XC90 Volvolla. Nyt onkin hieman opeteltavaa tuon hybridin kanssa, sellaisesta kun ei ole vielä tähän mennessä oikeastaan minkäänlaista kokemusta.

Kiitos Autoliike Niio, asiakaskokemus oli enemmän kuin hyvä! (ei kaupallinen yhteistyö)

Sarin takki House of Brandon verkkokaupasta (Huom! House of Brandonissa on meneillään Mid season sale!)

2 kommenttia

  1. Elinaaa kirjoitti:

    Kirjoitappa joskus postaus moottoripyörähaaveestasi. Nimim. A-kortti ja ensimmäinen pyörä hankittu viime kesänä ja nettimoto jatkuvassa seurannassa… 😉

    • metallisydanjari kirjoitti:

      Sen voisin kyllä tehdäkin. Tosin nyt autokaupan jälkeen moottoripyörähaave on aika kaukainen ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.