Hae
Metallisydän

Elämä on sellaista – yhtenä päivänä olet pulu, toisena patsas

Otsikon ajatelma on ollut vuosikaudet sähköpostini allekirjoituksena, tietysti perinteisten yhteystietojen sun muiden lisäksi. Se on siellä ikään kuin minua itseäni muistuttamassa siitä, että aina ei voi mennä hyvin, mutta aina ei voi mennä huonostikaan. Aina silloin tällöin on kuitenkin hyvä pohdiskella hiukan syvemmin tuon mukahauskan ajatelman sisältöä…

Joinakin päivinä olet patsas…

Elämään kuuluu oleellisena osana vastoinkäymiset, oleminen siinä ajatelman patsaan asemassa kun paskaa sataa niskaan. Sille ei vaan voi mitään, se kuuluu elämään. Se, mihin itse voi vaikuttaa, on oma suhtautuminen noihin vastoinkäymisiin, se, asettuuko suosiolla patsaaksi, vai nostaako päänsä ylös ja lähtee eteenpäin kaiken paskan keskeltä.

Itse koen, että elämä on hyvin pitkälle sellaista, millaista siitä itse tekee. Omilla valinnoilla on valtava vaikutus siihen, kuinka usein joutuu patsaan paikalle. Jos asennoituu elämään positiivisesti ja iloisesti, saa varmasti harvemmin paskaa niskaansa kuin negatiivisuudella. Positiivisuudella on myös sellainen jännä vaikutus, että se tarttuu muihin ihmisiin. Hyväntuulisen ihmisen lähellä on mukava olla ja se näkyy usein myös läheisten ihmisten hyväntuulisuutena.

Työni yksi osa-alue on herätellä angstisia teinejä aamulla kouluun. Usein kuulen olevani tuolloin aamu seitsemältä ärsyttävän pirteä ja iloinen. Hah! Tietäisivätpä vaan kuinka väsynyt oikeasti olen, hyvä kun silmät pysyy auki… Mutta usein tuo iloisuus ja pirteys tarttuu ja aamu alkaa teineillä mukavasti – ainakin joskus 😀 Jos olisin aamulla herätellessäni kiukkuinen ja pahantuulinen, se tarttuisi aivan varmasti myös. Kummalla tavalla sinä haluaisit aloittaa päiväsi?

Joinakin päivinä olet pulu…

Patsaana olemisesta olemme varmasti samaa mieltä, se ei ole kivaa touhua. Mutta entäs se pulun duuni sitten? Sekö sitten on kivaa? Jakaa paskaa muiden niskaan? Meillä jokaisella on huonot päivämme, se on aivan yhtä luonnollista kuin vastoinkäymisetkin. Kannattaa kuitenkin silloin miettiä, kuinka laajalle alalle haluaa omaa huonotuulisuuttaan levittää, kuinka moneen haluaa sen tartuttaa? Kuinka monen päälle paskantaa?

Tässä tullaankin tuon alun ajatelman ongelmaan. Minusta kumpikaan noista ajatelman rooleista ei kuulosta kovin mukavalta ja kuitenkaan ajatelma ei anna tilaa muille rooleille, se ikään kuin olettaa että jokainen ihminen asettuu joka päivä sopuisasti jompaan kumpaan muottiin, joko puluksi tai patsaaksi.

Ei käy, en suostu. Olen varma että elämällä on jaettavana muitakin rooleja noiden kahden lisäksi – ja meillä kaikilla vapaus valita omamme.

Mikä on sinun roolisi?

Sarin (ei ainakaan vielä pulun paskoma) Superdry-takki on tilattu House of Brandonilta. Jos Black Fridayn jäljiltä jäi vielä rahaa jäljelle ja shoppailuintoa riittää, kannattaa ehdottomasti hyödyntää House of Brandonin mahtavat Cyber Monday -tarjoukset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *