Hae
Metallisydän

Tiukka kolmen liikkeen selkätreeni kotisalilla

Mökkiviikonlopun jälkeen sitä jo jossakin määrin taas kaipasi salille. Sen verran oli kuitenkin vielä helteinen ilma, ettei siellä ihan hirmuisen kauaa viitsinyt rehkiä. Tässä siis tämänkertainen kolmen liikkeen tiukka selkätreeni kotisalilla.

selkätreeni

Kolmen liikkeen selkätreeni

Näillä helteillä ei kovin pitkät maraton-treenit kiinnosta ja siksi pidänkin omat treenini suhteellisen tiukkoina ja intensiivisinä. Sitä nopeammin pääsee suihkuun ja hikoilemaan jonnekin muualle. Tällä kertaa oli selkätreenin vuoro ja sen toteutin kolmella tehokkaalla liikkeellä.

Leuanveto

Ensimmäiseksi vanha kunnonleuanveto. Raskas ja tehokas perusliike, joka nykyisessä kuntosalilaitteiden ihmemaassa jää usein huomioimatta. Itse tykkään leuanvedosta juuri sen raskauden takia. Tälläkin kertaa tein kolme sarjaa, joista viimeinen jäi kohtalaisen lyhyeksi…

Ylätalja

Kun leuanvedoissa sarjat alkoivat jäädä turhan lyhyiksi, siirryin jatkamaan hyvin alkanutta treeniä ylätaljaan. Siinä sai tas sarjoille hiukan lisää pitutta ja hikeä kunnolla pintaan. Ylätaljaa tein neljä sarjaa, joissa kaikissa pidin toistomäärän ärsyttävästi yli 15 toiston.

Kotisalia rakennellessani erehdyin ensin ostamaan käytetyn ylätaljan kun kerran halvalla sain. Sillä treenaaminen oli suoraan sanottuna perseestä ja siksi laitoinkin vahingon eteenpäin ja myin sen jollekin pahaa aavistamattomalle ja ostin itse tilalle GoFitness Megastoresta kunnon Barbarian Linen (nykyisin ATX) ylä/alataljalaitteen. Voin rehellisesti sanoa etten ole päivääkään tuota vaihdosta katunut.

Kulmasoutu käsipainolla

Takaisin selkätreeniin. Kolmantena ja viimeisenä liikkeenä tässä treenissä oli kulmasoutu käsipainolla. Tämäkin on raskas liike, mutta oikein tehtynä todella tehokas. Saa olla vaan tarkkana, että ottaa sopivan painoisen käsipainon, liian kevyt on liian kevyt, mutta liian raskaalla liike menee rumaksi, tuntuma kärsii ja liike kohdistuu ihan muualla kuin minne pitäisi. Sopivalla käsipainolla taas saa hyvän repivän venytyksen ja supistusvaiheessa painon saa vedettyä puhtaasti ylös asti.

Tällaisella selkätreenillä starttasin tämän viikon treenit viikonlopun uimisten ja saunomisten jäljiltä.

Mites teidän treenit? Onko helteellä ollut vaikutusta treeneihin, treenitehoihin tai motivaatioon?

Tsekkaa TÄÄLTÄ postaus helteellä treenaamisen haasteista ja ratkaisuista.

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.