Hae
Metallisydän

Metallisydän Gym 3.0 alkaa muodostua

Me saatiin muutto tehtyä tuossa maaliskuun alkupuolella. Tai siis siirrettyä kaikki irtaimisto vanhasta talosta uuteen. Pikkuhiljaa tässä on saatu sisällä kaikki tavarat jo paikoilleen, joitakin tauluja ja verhoja lukuun ottamatta (muuttojutuista postaus TÄÄLLÄ). Nyt kun sisätiloissa alkaa olla kaikki enemmän tai vähemmän kunnossa, oli aika siirtyä autotallin ja Metallisydän Gym 3.0:n pariin…

Metallisydän Gym 3.0 alkaa muodostua

Muutto tarkoitti tosiaan kotisalin osalta sitä, että kaikki välineet saatiin siirrettyä sisään uuden autotallin ovesta. Kuntosalikamppeiden ohella sinne tungettiin kaikenlaista muutakin, kuten uusi kiuas, astianpesukone ja vaikka mitä muuta. Talli olikin vielä muutamia päiviä sitten melkoinen kaaos…

Homma käyntiin maalaamisella

Täytyy myöntää, että kun juuri oli päivästä toiseen rempannut, kantanut tavaroita ja laitellut niitä paikoilleen, oli motivaatio käydä uuden urakan kimppuun hieman hakusessa. Mutta eipä siinä auttanut kuin käydä hommiin, tyhjentää tallia ensin sieltä peräseinän luota (eli kasata kaikki kamat tallin etuosaan) ja lähteä maalaamaan seinää.

Pariin kertaan maalia pintaan ja sitten oli kuntosalimaton levityksen vuoro. Taas oli siirrettävä tavaroita edes takaisin, jotta sai aina levitettyä uuden siivun mattoa paikoilleen. Vaikka Metallisydän Gymin kolmaskaan versio ei mikään valtava ole, on se silti jaettu kahteen osaan. Tallin takaosssa on alue kuntosalilaitteille, eli Smith-laitteelle, ylä/ala-taljalle ja jalkaprässi/hack-laitteelle. Siellä ei ole tarkoitus painoja pudotella tai muuten isommin kolistella, joten sinne riitti pelkkä kuminen kuntosalimatto betonilattian päälle. Toinen osa taas on tarkoitettu painojen kolisteluun ja siellä lattiarakenne on hieman järeämpi, mutta palataan siihen hieman myöhemmin…

Laitteet paikoilleen

Kun matto oli levitetty, oli aika siirtää laitteet paikoilleen. Smith-laitteen sain liikuteltua paikoilleen ihan omin voimin, samoin oli taljan kanssa, mutta jalkaprässiä en saanut yksin hievahtamaankaan. Onneksi ystävät olivat heti valmiita auttamaan ja porukalla saatiin prässikin paikoilleen.

Sen jälkeen oli Metallisydän Gymin toisen alueen rakentelun vuoro. Tähän toiseen osaan tulee käsipainoalue, painonnostoalue ja kyykkyhäkki. Tämän alueen lattia rakentuu neliön kokoisista 40 mm paksuista umpikumisista painonnostoalustoista ja 40 mm paksusta filmivanerista. Ensin rakensin alustan käsipainoitelineille filmivanerista ja asettelin minulla jo olevat kumilaatat paikoilleen ja levitin niiden päälle kumimattoa. Toinen puoli alueesta jäi vielä odottelemaan GoFitness Megastoresta tilaamiani lisäkumilaattoja ja lisää kumimattoa.

Väliseinä pystyyn

Seuraavaksi oli väliseinän vuoro, tallin etuosaan kun olin päättänyt jättää tilaa myös varastotarkoitukseen. Väliseinän suhteen minulla oli kunnianhimoinen suunnitelma asentaa siihen keskelle liukuovi, joka liukuu oven sisään. Piirustukset olivat päässäni valmiina, ei tarvinnut kuin toteuttaa hyvä suunnitelma.

Hyvin se lähtikin liikkeelle, seinän runko rakentui helposti ”kakkosnelosesta” ja ovetkin istuivat paikalleen erinomaisesti. Ongelma tuli siitä, että ovet olivat vanerilevyjä korkeammat, joten seinän yläreunaan oli lisättävä leveä lauta. Ja eihän tuohon tarkoitukseen nyt mikä tahansa lauta kelpaa, höylättyä sen olla pitää!

No siitä se ongelma sitten muodostuikin, ei ollut 120 mm leveää (tai leveämpää) höylättyä lautaa yhdessäkään Porin alueella auki olevassa liikkeessä (K-Rauta, Starkki, Byggmax, Kodin Terra), eikä tällainen malttamaton ihmisolio jaksanut millään odottaa pääsiäisen yli… Niinpä huutelin laudan perään ympäri sosiaalista mediaa ja pelastus löytyi jälleen ystäväpiiristä. Sain lautaa ja homma pääsi jatkumaan.

Lopputulos alkaa hahmottua

Niin se vaan valmistui Metallisydön Gymin kolmas versio pääsiäisen aikana kohtalaisen hyvään malliin. Vielä on paljon tehtävää jäljellä, mutta nyt jo alkaa hahmottaa hiukan lopputulosta muuallakin kuin omissa visioissani…

Vielä pitäisi pulttailla jos jonkinlaista telinettä eri puolille kiviseiniä, jotta saa viimeisen kuvan tavarat paikoilleen. Sitten vaan odotellaan toimitusta GoFitness Megastoresta että saadaan lattia valmiiksi ja viimeisen kuvan tavarakasan paikalle kotisalin kruunuksi ATX:n upea Power Rack.

Alun motivaatiopula on kääntynyt innostukseksi, Metallisydän Gym 3.0 tulee olemaan aika hieno kotisali, vaikka itse sanonkin.

Projektin edistymistä on päässyt ajantasaisemmin seuraamaan Metallisydämen Instagramissa ja sama touhu jatkuu edelleen, laita siis seurantaan jos et jo seuraa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *