Hae
Metallisydän

Kaksijakoinen treeniohjelma – vetävät/työntävät

Viimeksi tutustuttiin yksijakoiseen treeniohjelmaan, tällä kertaa käsittelyssä on kaksijakoinen treeniohjelma. Jos yksijakoisen ohjelman ajatuksena on treenata kaikki kehon lihasryhmät kerralla, vastaavasti kaksijakoisen ohjelman ajatus on jakaa nuo lihasryhmät kahteen osaan. Tapoja jakaa nuo lihasryhmät kahtia on useita, tässä ohjelmassa olen jakanut ne vetäviin ja työntäviin lihaksiin. Yksijakoisessa ohjelmassa jokaiselle lihasryhmälle tehtiin yksi liike, kaksijakoisessa ohjelmassa liikkeiden määriä voidaan hieman lisätä ja näin ollen antaa kullekin lihasryhmälle hieman enemmän rasitusta.

Kaksijakoinen treeniohjelma – vetävät/työntävät

kaksijakoinen

Päivä 1: Vetävät lihakset

Reiden koukistus, 3 x 12-15

Asetu laitteeseen ja aseta säädöt sinulle sopiviksi. Tartu kiinni kahvoista ja puristamaan takareisillä jalkoja koukkuun. Pysäytä liike ala-asennossa ja päästä rauhallisesti takaisin ylös.

Reiden-Koukistus-1-700x394.jpg

Reiden-Koukistus-2-700x394.jpg

Suorin jaloin maastaveto, 3 x 8-10

Ota tangosta noin hartioiden levyinen ote. Pidä polvissa pieni kulma ja selkä suorana, älä päästä selkää köyristymään. Vedä tanko sääriä hipoen ylös.

SJMV-1-700x394.jpg

SJMV-2-700x394.jpg

Leuanveto / ylätalja leveällä otteella, 3 x 10-12

Ota hartioita leveämpi myötäote tangosta. Pidä selkä suorana ja vedä tanko silmien korkeudelle. Palauta rauhallisesti ala-asentoon, mutta älä päästä käsiä suoriksi, vaan jätä kädet hieman koukkuun.
Leuanveto-1-700x394.jpgLeuanveto-2-700x394.jpgAlatalja kapealla kahvalla, 3 x 10-12

Ota kahvasta tukeva ote. Lähde vetämään kahvaa kohti vatsaa kyynärpäät kylkiä hipoen. Älä päästä selkää köyristymään, vaan pidä selkä tiukkana. Älä heijaa lantiosta äläkä kumartele, vaan pidä asento tukevana.
Alatalja-Kapealla-Otteella-1-700x394.jpgAlatalja-Kapealla-Otteella-2-700x394.jpgHauisliike tuetussa scott-penkissä, 3 x 12-15

Tue rintakehäsi ja olkavartesi tukevasti tukea vasten. Ota tangosta hartioiden levyinen ote, siten että olkapää, kyynärpää ja ranne ovat samassa linjassa. Älä päästä kyynärpäitä leviämään. Laske tanko hallitusti alas ja purista ylös.

Tuettu-HauisknnntA-1-700x394.jpg

Tuettu-HauisknnntA-2-700x394.jpg

Hauisliike käsipainoilla vuorotahtiin, 3 x 10-12 / käsi

Ota käsipainot käsiin ja lähde kääntämään niitä ylös yksi kerrallaan. Käännä ranne yläasennossa vaakasuuntaan ja ala-asennossa pystysuoraan. Pidä liike jatkuvana, kun toinen käsi nousee, toinen laskee.

HauisknnntA-Knsipainoilla-1-700x394.jpg

Hauisliike-Knsipainoilla-2-700x394.jpg

Vatsarutistus jalat penkillä, 3 x max

Asetu selin makuulle ja nosta jalat penkille siten että polvessa ja lonkassa on noin 90 asteen kulma. Työnnä kädet eteen ja lähde rutistamaan vatsalla ylös. Kurkota varpaisiin asti ja palaa rauhallisesti alas. Älä kuitenkaan päästä lapaluita koskettamaan lattiaa, vaan lähde uudelleen rutistamaan ylös.
Liikettä voi keventää kasvattamalla polven ja lonkan kulmia ja raskaammaksi tuomalla kädet niskan taakse.

Vatsarutistus-Jalat-Penkilln-2-700x394.jpg

Vatsarutistus-Jalat-Penkilln-1-700x394.jpg

Voimapyörä / Lankkupito, 1 x max

Asetu povilleen jumppamaton päälle. Ota voimapyörän kahvoista kiinni ja lähde työntämään käsiä eteenpäin laskeutuen lähes vaakatasoon. Älä kuitenkaan päästä vatsaa lattiaan. Rutista vatsalihaksilla itsesi takaisin ylös. Raskaampi versio voimapyörästä tehdään jalkaterien varassa, mutta sitä en suosittele aloittelijoille. Lankussa asetu jalkaterien ja kyynärvarsien varaan ”lankuksi”. Pidä itsesi tiukkana ja jännitä vatsalihaksia.

VoimapyArn-2-700x394.jpgVoimapyArn-1-700x394.jpgPäivä 2: Työntävät lihakset

Reiden ojennus, 3 x 12-15

Asetu laitteeseen ja aseta säädöt sinulle sopiviksi. Tartu kiinni kahvoista ja lähde työntämään jalkoja suoriksi. Pysäytä liike yläasennossa ja laske rauhallisesti alas.

Reiden-Ojennus-1-700x394.jpg

Reiden-Ojennus-2-700x394.jpg

Etukyykky, 3 x 8-10

Asetu tangon alle, ota tangosta tukeva ote ja nosta se rinnalle. Lähde laskeutumaan kyykkyyn selkä suorana. Laskeudu alas asti ja pidä selkä tiukkana koko liikkeen ajan. Pienikoroke kantapäiden alla helpottaa hallitsemaan liikettä. Pidä kyynärpäät ylhäällä, jotta tanko ei pääse luisumaan.

Etukyykky-1-700x394.jpg

Etukyykky-2-700x394.jpg

Vinopenkkipunnerrus, 3 x 10-12

Asetu penkille makaamaan, silmät tangon alapuolelle. Käännä lavat taakse, rinta esiin. Tue jalat tukevasti lattiaan. Ota tangosta leveähkö ote ja lähde laskemaan tankoa rinnalle, rintalastan päälle. Tangon kosketettua rintaa, työnnä hallitusti ylös. Yläasennossa älä lukitse kyynärpäitä suoriksi, vaan pidä jännitys lihaksissa. Muista tehdä liike hallitusti, myös liikkeen negatiivinen osa.

Vinopenkkipunnerrus-1-700x394.jpg

Vinopenkkipunnerrus-2-700x394.jpg

Rutistusliike käsipainoilla, 3 x 12-15

Asetu penkille makaamaan lavat takana, rinta kaarella. Lähde laskemaan käsipainoja sivuille kunnes rintalihaksissa tuntuu kunnon venytys. Rutista rauhallisesti painot yhteen rintakehän yläpuolella. Pidä kyynärpäissä koko liikkeen ajan pieni kulma.

Rutistusliike-Knsipainoilla-1-700x394.jpg

Rutistusliike-Knsipainoilla-2-700x394.jpg

Pystypunnerrus tangolla, 3 x 10-12

Ota tangosta hieman hartioita leveämpi ote ja nosta tanko rinnalle. Lähde työntämään tankoa ylös nenää hipoen. Pidä selkä tiukkana koko liikkeen ajan. Älä päästä kyynärpäitä taittumaan eteen, vaan pidä ne suunnattuina sivuille. Laske tanko rauhallisesti takaisin rintakehän yläpuolelle.

Pystypunnerrus-1-700x394.jpg

Pystypunnerrus-2-700x394.jpg

Vipunostot käsipainoilla, 3 x 12-15

Ota käsipainot käsiin ja vie kädet reiden sivuille. Lähde nostamaan käsipainoja sivuille pitäen kyynärpäissä koko ajan pieni kulma. Liikkeen ylävaiheessa ranne, kyynärpää ja olkapää ovat samassa linjassa, älä päästä rannetta nousemaan kyynärpään yläpuolelle. Laske painot rauhallisesti takaisin reiden sivuille.

Vipunosto-Sivuille-1-700x394.jpg

Vipunosto-Sivuille-2-700x394.jpg

Dippipunnerrus, 3 x 10-12

Ota dippitelineestä noin hartioiden levyinen ote. Lähde laskemaan rauhallisesti alas kunnes olkavartesi on vaakatasossa. Punnerra itsesi ylös. Pidä ranteet tiukkana ja asento tukevana.

Dippipunnerrus-2-700x394.jpg

Dippipunnerrus-1-700x394.jpg

Ojentajaliike taljassa, 3 x 12-15

Ota kahvasta kiinni myötäotteella. Pidä kyynärpäät paikoillaan ja työnnä kädet suoriksi. Pidä asento vakaana ja ranteet tiukkoina.

Ojentajapunnerrus-Taljassa-1-700x394.jpg

Ojentajapunnerrus-Taljassa-2-700x394.jpg

Liikkeissä kannattaa edelleen muistaa puhtaat liikeradat ja unohtaa kaikenlainen turha riuhtominen. Muistetaan unohtaa myös se mukavuusalue, eli jatketaan sarjoja vielä se muutama toisto sen jälkeen kun alkaa tuntua ikävältä. Tehdään vaikka hampaat irvessä se sarja loppuun vaikka tekisi mieli luovuttaa.

Seuraavalla kerralla jatketaan vielä kaksijakoisen treeniohjelman parissa, silloin esittelyssä on kaksijakoinen treeniohjelma jossa lihasryhmät on jaettu ylä- ja alakehoon, pysykää siis mukana!

P.S. Treenipaikkana Porissa WellGo Training Center tarjoaa loistavat puitteet treenaamiseen.

2 kommenttia

  1. Askarruttaa kirjoitti:

    Hei,

    osaatko sanoa että jos tällaiseen ohjelmaan lisää hip thrustin, niin onko se työntävä vai vetävä liike? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.