Hae
Metallisydän

Kunnioita vastustajaasi

Kunnioita vastustajaasi

Äärimmäisen tärkeä ohjenuora niin urheiluun kuin elämään yleensä: Kunnioita vastustajaasi, oli se sitten kuka tai mikä hyvänsä.

Herään aamulla, tiedän heti silmät avatessani että tänään on se päivä. Tähän olen tähdännyt jo pitkään. Olen uhonnut kavereille, olen uhonnut netissä. Saatana! Tänään sen teen!

Kunnon tukeva aamupala, ei mitään helvetin maca-jauhoja tai spirulinapirtelöitä eikä muita hippiruokia, vaan vanhaa kunnon kaurapuuroa, se antaa energiaa suoriutua mahdottomasta. Tiedän että voisilmä auttaisi minut nopeammin tavoitteisiini, mutta sitä en tule puurooni koskaan laittamaan.

Lähden kuntosalille, raudanpalvojien pyhättöön. Pukuhuoneeseen astuessani teen vaistomaisesti rituaalinomaisen eleen, lasken katseeni lattiaan puhtaasta kunnioituksesta tätä pyhää paikkaa kohtaan. Pukiessani treenivaatteita ylleni kertaan mielessäni tulevan suorituksen uudelleen ja uudelleen, mikään ei saa jäädä sattuman varaan.

Lämmittelen huppu päässä ja kun lihakset ovat lämmenneet ja kehoni on valmis antamaan kaikkensa, heitän hupparin nurkkaan. Päättäväisyyttä uhkuen kiedon vetoremmit tangon ympärille, polvistun tangon eteen ja luon katseeni korkeuksiin. Jo muinaiset roomalaiset tiesivät että vihollista pitää kunnioittaa. Tänään rauta on viholliseni eikä anna mitään ilmaiseksi. Jokainen gramma on nostettava vaikka se tuntuisi mahdottomalta.

kunnioita

Olen valmis. Nyt se on tehtävä. Saatana! Pomppaan pystyyn, vedän keuhkot täyteen ilmaa ja teen sen mitä olen tullut tekemään. Selkä pysyy tiukkana, jalat tutisevat, päässä tuntuu paine, mutta tanko nousee! Tiedän että onnistun. Ja niin on tanko ylhäällä! Tein sen!

Tekee mieli pudottaa tanko alas, mutta kunnioituksesta kukistettua vihollista kohtaan lasken sen rauhallisesti maahan. Nyt on taas selvitetty kuka määrää, rauta vai minä ja voimme taas jatkaa ystävinä. Ystävinä kunnes on taas aika katsoa kuka on kuka.

Kuvat on ehkä vanhoja, mutta ohjenuora niin treenaamiseen kuin elämäänkin edelleen sama.

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.