Hae
Metallisydän

Mies, näin selviydyt alemyynneistä naisen kanssa

On monia lauseita, joita miehet pelkäävät naisten suusta kuulevansa. Yhtenä, eikä suinkaan vähäisimpänä, on ”kulta, tarvitsisin uusia vaatteita, lähdetkö kanssani shoppailemaan?”. Tuon kysymyksen todennäköisyys kasvaa näin alennusmyyntien aikaan, jolloin mies erheellisesti saattaa harhautua luulemaan että rahaa ei kuluisi niin paljon…

alemyynneistä

Tuohon naisen ehdotukseen lähteä yhdessä shoppailemaan ei ole oikeaa tapaa vastata ei, sehän tarkoittaisi ettei halua viettää yhdessä laatuaikaa, vaan jäisi mieluummin kotiin löhöilemään sohvalle. Ei, ainoa oikea vaihtoehto on vastata myöntävästi, ja mitä enemmän äänensävyyn saa liitettyä innostuneisuutta, sen parempi.

Miehelle on suunnattoman vaikeaa ymmärtää miten vaateostoksissa saadaan kulumaan aikaa varttia enempää. Miehen tapa shoppailla kun on mennä kauppaan, kävellä farkkuhyllylle, ottaa farkut joiden tuumakoko on jo valmiiksi selvillä, tai ainakin selviää jalassa olevien farkkujen kokolappua vilkaisemalla, ja suunnata kassalle. Mies saattaa ehkä kassalle kävellessä napata siitä alepöydästä mukaan vielä jonkun t-paidan, mutta siinä se. Tehokasta ja nopeaa, takaisin kotona ollaan alle puolessa tunnissa. Naisten tapa eroaa miesten tavasta kuin Crème brûlée hernekeitosta.

Näin selviät alemyynneistä naisen kanssa

Sanomattakin on selvää, että shoppailureissuun naisen kanssa miehen on parasta varustautua kunnon määrällä käteistä, tai vastaavasti luottokortilla jossa limittiä riittää. On nimittäin harhaluulo että nainen tarvitsisi miestä makutuomariksi vaateostoksilleen. Ehei, kyse on tasan tarkkaan miehen luottokortista.
Rahaakin tärkeämpää on varata mukaan kunnon hermot. Naisen kanssa shoppailu kun ei ole nopeaa puuhaa. Siinä ajassa kun mies on tehnyt vuoden vaatehankinnat, nainen on vasta ehtinyt ihastella muutamaa erilaista mekkoa jotka olisi niiiiin ihania, sovittamatta vielä yksiäkään.

Kaupoissa kierrellään ihastelemassa ja hypistelemässä erilaisia hameita, housuja, paitoja, paituleita, legginsejä, maximekkoja, toppeja, tuubitoppeja ja vaikka mitä ihmeellisyyksiä joiden nimistä miehellä ei ole hajuakaan. Samalla kerätään suunnatonta sovitettavien vaatteiden vuorta miehen vahvoille käsivarsille (tämä on toinen varsinainen syy miksi mies on mukana).

Ole kiinnostunut!

Sovituskoppiin jonotetaan, sillä naisten vaatekaupoissa nyt vaan aina on jono sovituskoppiin. Eikä se edes ole mikään ihme, onhan jokaisella se vuori vaatteita sovitettavana. Kun nainen pääsee sovituskoppiin, istahtaa moni mies sovituskopin ulkopuolelle miesparkkiin, huokaisee ja kaivaa älypuhelimen taskustaan tarkistaakseen netistä urheilutuloksia. Se on virhe. Tässä kohtaa miehen on ensiarvoisen tärkeää olla kiinnostunut jokaisesta paidasta leikkauksineen sekä housuista ja niiden istuvuudesta. Erot edelliseen sovitettuun mekkoon on hyvä olla mielessä kun nainen kuitenkin kysyy kumpi näyttää paremmalta. Tässä kohtaa on tärkeää osata tulkita naisen ilmeitä, eleitä ja äänenpainoja jotta osaa valita sen saman josta nainen itse pitää enemmän.

Hyödynnä myyjän ammattitaito!

Useimmissa laadukkaimmissa vaateliikkeissä ammattitaitoiset myyjät kantavat naiselle uusia kokoja vaatteista ja kertovat mielipiteitään. Myyjän mielipiteet sanankäänteineen kannattaa painaa tarkasti mieleen, sillä niitä on hyvä käyttää seuraavissa liikkeissä. Ammattitaitoinen myyjä helpottaa miehen työtaakkaa huomattavasti, mutta se kostautuu aivan varmasti kassalla, missä sama ammattitaitoinen myyjä takuulla onnistuu myymään naiselle myös asuun sopivan huivin tai muuta mukavaa, jonka mies luonnollisesti mukisematta maksaa. Niissä liikkeissä joissa näitä asiantuntevia myyjiä ei parveile kantamassa uusia kokoja tai mekkovaihtoehtoja naiselle sovituskoppiin, lankeaa tuo homma miehelle. Kannattaa siis painaa tarkasti mieleen mistä niistä sadoista rekeistä kukin mekko on sovitettavaksi valittu.

Muista tasainen energiansaanti!

Shoppailuun naisen kanssa kuuluu oleellisena osana käyminen syömässä. Yleinen virhe on ehdottaa pizzeriaa tai muuta miesruokapaikkaa. Oikea valinta on joko trendikäs kahvila josta saa raikasta salaattia tai mukava lounasravintola, riippuen siitä kuinka raskas shoppailureissu on siihen mennessä naiselle ollut. Miehen kannattaa varoa itsekin tilaamasta sitä rasvaisinta pihviä tai XL-burgeria, kevyempi ateria tuo sopivasti energiaa mutta ei väsytä. On siis tärkeää harkita omakin lounasvaihtoehto hyvin tarkkaan.

Muista nesteytys!

Vaikka välillä käydäänkin syömässä, on miehen hyvä varautua shoppailuun myös proteiinipatukalla ja vesipullolla, jotta nainen voi tankata halutessaan rankan shoppailun lomassa. Oikea konkarimies osaa tarjota naiselle juotavaa oikealla hetkellä, aloittelijoilta sitä ei voi suinkaan edellyttää, riittää että vesipullo on mukana. Aina parempi jos kyseessä on jokin maustettu kivennäisvesi joka on maultaan raikas ja sisältää sopivasti suoloja.

Aikataulut kannattaa unohtaa!

Aikataulua ei shoppailureissulle kannata sen enempää suunnitella, se kun menee varmasti pieleen viimeistään siinä vaiheessa kun nainen törmää ystäväänsä tai vaikka vanhaan tuttuunsa vuosien takaa. Naiset saavat kyllä juteltua pitkäänkin vaikka mitään asiaa ei olisi. Naistensa kanssa shoppailemassa olevat miehet tyytyvät murahtamaan ja nyökkäämään toisilleen tavatessaan.

Kun koko päivä on kaupungilla kierretty yhdessä shoppaillen ja mies saa lopulta raahattua kaikki kahdeksan ostoskassia kottin asti, on päivä onnellisesti ohi. Tai niin ainakin luulisi. Edessä on vielä esittelykierros, jossa nainen esittelee miehelle ostoksensa. Tässä kohtaa miehen on erittäin tärkeää osata nyökytellä oikeanlainen ilme kasvoillaan ja kehua paitojen leikkauksia ja housujen istuvuutta naisen uusia vaatteita ihaillen.

 

Tai sitten…

Alennusmyyntishoppailut voi hoitaa myös netissä. Nyt on esimerkiksi House of Brandonissa menossa hurja tammiale ja merkkivaatteita myydään melkein pilkkahintaan. Me hoidettiin Sarin kanssa tämän talven alennusmyyntishoppailut eilen illalla kotoa käsin tilaamalla molemmille uusi talvitakki House of Brandonin alesta. Kannattaa harkita sitäkin vaihtoehtoa, ei se hassumpaa ole shoppailla omalta kotisohvalta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *