Hae
Metallisydän

Erikoistangot: moniotetangot käsitreenissä

Tykkään paljon erilaisista erikoistangoista ja omalle kotisalilleni olenkin hankkinut vuosien varrella useita erilaisia erikoistankoja. Kotisalilta löytyy tavallisten levytankojen lisäksi esimerkiksi SSB-kyykkytanko turvalliseen kyykäämiseen, Hex-bar monipuoliseen maastavetoon, Fat Bar otevoiman vahvistamiseen ja kaksi eri mittaista moniotetankoa. TÄÄLLÄ esittelin SSB-kyykkytangon ja Hex-bar tangon. Tällä kertaa on vuorossa moniotetangot ja niiden käyttö käsitreenissä.

moniotetangot

Moniotetangot käsitreenissä

Käsitreenini koostuu useammasta treeniliikkeestä, useimmiten ensin lämmittelen taljaliikkeellä ja sen jälkeen siirryn raskaampiin liikkeisiin. Tälläkin kerralla ojentajatreeni alkoi kevyemmällä lämmittelyliikkeellä taljassa, muutamia pidempiä pumppaavia sarjoja joilla sain hyvän tuntuman ojentajiin. Sen jälkeen treenin toisessa, raskammassa liikkeessä otin käyttöön ATX:n moniotetangon.

Moniotetangon etu kapealla otteella tehtävässä ojentajapunnerruksessa (ns. kapea penkki) tavalliseen levytankoon nähden on erilainen ote. Itselläni tavallisella levytangolla tehtävä kapea penkkipunnerrus rasittaa jossakin määrin olkapäitä ja kiristää edelleen muutama vuosi sitten revennyttä rintalihasta. Kumpikaan vaiva ei tunnu kun moniotetangolla saa otettua tangosta pystyotteen.

Moniotetangossa on useita mahdollisuuksia eri oteleveyksiin, joten jokaiselle varmasti löytyy se sopiva oteleveys hartioiden leveydestä riippumatta 😉

Toisena rskaampana ojentajaliikkeenä tein tällä kertaa perinteistä dippipunnerrusta. Lisäpainoja ei tällä kertaa tarvittu.

Hauiksen vuoro

HAuistreenissä tykkään käyttää niin tankoja kuin käsipainojakin. Tällä kertaa liikkeelle lähdettiin käsiapinoilla vuorotahtiin tehtävällä hauisliikkeellä (penkillä istuen, niin ylimääräinen heiluminen jää automaattisesti pois). Sen jälkeen tein tuettua hauisliikettä scott-penkissä ja loppuun otin käyttöön ATX:n kapeamman moniotetangon.

Hauistreeni taitaa olla yksi suosituimmista treeneistä. Ehkä juuri siksi hauisliikkeisiin on kehitetty valtava määrä erilaisia suoria ja mutkatankoja. Mutkatangolla saa ranteen asentoa vaihdettua erilaiseksi suhteessa tavalliseen suoraan tankoon. Harvalla mutkatangolla saa kuitenkaan selkeää ”vasaraotetta” jolla hauiskäännöt kohdistuvat myös forkkuihin. Siihen tarkoitukseen sopiikin erinomaisesti kapeampi moniotetanko.

ATX:n kapeammassa moniotetangossa on valittavana kaksi eri oteleveyttä, joista itse suosin leveämpää. Otetanko ei ole aivan pystysuora, mikä sopii ainakin omille ranteilleni todella hyvin.

Harvemmin hauistreeniä tulee moniotetangolla ja vasaraotteella aloitettua, mutta treenin loppuun se sopii erinomaisesti.

Molemmat ATX:n moniotetangot olen tilannut GoFitness Megastoresta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *