Hae
Metallisydän

Metallisydän Gymin melkoisen laaja ATX-tankovalikoima (+ JOULUALE!)

Muutama vuosi sitten kun keksin haluavani oman kotikuntosalin, ei minulla ollut aavistustakaan mihin mittasuhteisiin kotisalini tulisi vielä paisumaan – ja miten laadukkaita välineitä sinne tulisin hankkimaan. Ihan ensimmäinen ajatus oli, että hankin levytangon, painosarjan ja kyykkyhäkin. Siitä se homma sitten lähtikin aika nopeasti lapasesta ja noista ensimmäisistä välineistä ei ole enää jäljellä kuin muisto… Nykyisin voisi melkein sanoa, että kotikuntosalini perusta ovat laadukkaat ATX:n tangot ja painokiekot (sekä Barbarian-laitteet, jotka nekin ovat nykykyisin samaa ATX-brändiä).

ATX

Ensimmäinen ATX-tanko

Ensimmäinen tankoni oli jokin mahdollisimman halpa tanko, joka oli jäykkä ja heikosti laakeroitu. Siinä ei kovin pitkään mennyt kun päätin hankkia kunnon tangon. Jonkin aikaa kun olin googlaillut ja asiaan perehtynyt, päädyin tilaamaan Gofitness Megastoresta ATX:n Ram Bar -tangon, jossa laakerointi on huippuluokkaa. Myös tangon joustavuus oli jotain ihan muuta kuin aiemmassa halpistangossani.

Tuosta ATX:n Ram Bar -tangosta lähti rakkauteni ATX:n tankoihin, joita vuosien varrella on jokunen kotisalilleni kertynyt…

ATX erikoistangot

Seuraavaksi hankin kotisalille pari erikoisempaa tankoa, paksumman fat bar -tangon ja erikoismuotoillun SSB-kyykkytangon.

SSB-tangolla kyykkäämiseen tule eihan uutta ulottuvuutta. Asento on vakaa ja tanko pysyy paikallaan jopa ilman kiinni pitämistä. Itse olen saanut SSB-tangon avulla kyykättyä esimerkiksi nyt viime aikoina kun rintalihaksen repeämisen vuoksi normaalista tangosta kiinni pitäminen kyykätessä on ollut hankalaa.

Fat bar puolestaan on toiminut lähinnä hauistreenin lopussa muutamien sarjojen verran vahvistamaan kyynärvarsia. Toki se taipuisi vaikka punnerrusliikkeisiin ja jopa maastavetoon, jossa otevoima joutuisi paksummalla tangolla todella koetukselle…

Toinen ATX-”perustanko”

Seuraava tankohankintani kotisalille oli ATX painonnostotanko, jonka hankin yhdessä ATX:n täysikumisten bumber painojen kanssa. Ne toimivat erinomaisena yhdistelmänä kaikkeen sellaiseen treenaamiseen, jossa painoja kuuluu heitellä ja pudotella (crossfit, painonnosto). Tuossa vaiheessa olin laittanut Gymin lattiankin uusiksi ja tuolla ”painonnostoalueella” kumimaton alla oli 3 cm paksut kumilevyt, joten painoja voi paiskoa ihan rauhassa.

Luxusta se olla pitää

Nyt täytyy suoraan myöntää, että seuraava tankohankintani ei lähtenyt missään suhteessa tarpeesta, vaan ihan puhtaasti siitä että löysin Gofitness Megastoresta niin törkeän hienon tangon, että se oli saatava… Kyseessä oli ATX:n kullanvärinen Golden Powerlifting bar.

Tämä ”kultainen” tanko ei tosin ole pelkästään upean näköinen, vaan se on valmistettu titaanista, vetolujuutta riittää 215 000 psi asti, kapasiteettia 700 kiloon asti ja huoltovapaat prossilaakerit takaa tasaisen harjoitustuntuman – jos sitä joskus raaskii käyttää 😀

ATX Hex Bar XL

Seuraavaksi oli taas erikoisemman tangon vuoro. Hex bar / Trap bar tuo treeniin ihan uuden tavan tehdä esimerkiksi maastavetoa kun sen voi tehdä ”tangon sisällä” eikä tankoa tarvitse vetää ylös sääriä pitkin. Asento on helpompi pitää pystynä, mistä selkä tykkää.

Minulla oli jo aiemmin yksi vastaavan mallinen tanko, mutta sen ongelmaksi koitui liian lyhyet päät painokiekoille. Vaikka en mikään voimamies olekaan, käytettävä painomäärä jäi turhan pieneksi koska painokiekkoja ei yksinkertaisesti mahtunut tankoon enempää. Tähän ATX:n XL-kokoiseen tankoon niitä mahtuu reilusti enemmän, ihan varmasti tarpeksi ainakin omiin tarpeisiini.

Kotisalin värimaailmaan sopivaa hifistelyä

Seuraava (ja tällä hetkellä viimeisin) tankohankintani oli vähän samanlainen kuin tuo aiempi ”kultainen” tanko. Kotisalini värimaailma on punamusta ja kun silmiin osui ATX:n punamusta Ceracote Multi Bar, en voinut itselleni mitään – se oli saatava.

Ceracote -tankoja on vaikka minkä värisiä, on camoa ja Star Wars-vaikutteista mustavalkoista Storm Trooper -tankoa. Vahvasti veikkaan että jossain vaiheessa tankotelineessäni tyhjänä olevaan paikkaan tulee vielä hankittua jokin uusi ATX tanko… Sitä ennen suunnitelmissa on kyllä vielä jotain muuta 🙂

ATX -tangot ja levypainot joulualennuksessa

GoFitness Megastoressa, mistä olen itse kaikki ATX-tuotteeni tilannut, on nyt kaikki ATX tangot ja levypainot joulualennuksessa 15.-22.12.2019 välisen ajan.

Koodilla ATXJOULU saa kaikista ATX levytangoista ja levypainoista -10% alennuksen ja ilmaisen toimituksen. Käytää ihastelemassa valikoimaa TÄÄLTÄ!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.