Hae
Metallisydän

Vältä flunssa – muutama vinkki vuotamattomaan nenään!

Takana on pitkä hellekesä. Pitkälle syksyyn on painettu menemään ilman paitaa pitkin niittyjä ja ketoja ruohonkorsi suussa. Nyt alkaa vihdoin olla aika kiskoa hupparia päälle ja kaivaa pipoja kaapista, sillä jos ei ole tarkkana, saattaa flunssa päästä yllättämään…

flunssa

Muutama vinkki joilla vältät flunssat

No ihan ensimmäinen, ja se kaikkein tärkein juttu on myöntää itselleen, että syksy on tullut. Ei ole enää kesä, eikä siellä pellon laidalla pärjää enää ilman paitaa, ei edes t-paidalla. Ensimmäinen askel flunssan välttämiseen on pukeutua lämpimästi ja ihan oikeasti kaivaa niitä pipoja ja talvitakkeja sieltä kaapin perukoilta.

Hupparin, kaulahuivin ja pipon lisäksi on hyvä kaivaa kaapista käyttöön myös vitamiinit ja hivenaineet. Jos haluaa välttää flunssan, kannattaa varmistaa että saa ruokavaliostaan riittävästi erilaisia vitamiineja. Erityisesti C- ja D- vitamiinit ovat tärkeässä asemassa flunssaa vastaan taistellessa, eikä siitä monivitamiinistakaan haittaa ole. Urheilevan ihmisen keho on vielä normaalia kovemmalla rasituksella ja vastustuskyky saattaa olla alhainen, jolloin vitamiinilisät ovat entistä tärkeämpiä. Kattava valikoima laadukkaita, mutta sopuhintaisia vitamiineja ja hivenaineita löytyy EBN.fi-verkkokaupasta.

Vitamiinien lisäksi kannattaa kiinnittää muutenkin huomiota siihen, mitä suuhunsa laittaa. Vaikka kuinka söisi vitamiineja, saattaa se flunssapeikko hiipiä kiusaamaan jos ruokavalio on muuten ihan retuperällä. Ei siis muuta kuin reilusti terveellistä ja monipuolista ruokaa lautaselle!

Ja vielä viimeisenä, lepo. Jos koko ajan paahtaa menemään, eikä anna keholle aikaa levätä, oikein kutsuu sitä flunssaa luokseen. Kehon on saatava välillä levätä, joten muista pyhittää lepopäivä ja nukkua öisin riittävästi.

Näillä vinkeillä ei nenä vuoda

Ja jos kuitenkin vuotaa, muista ehdottomasti levätä se flunssa pois ennen sen kummempia ponnistuksia, mikään ei ole sen ärsyttävämpää kuin keuhkoputkentulehdus juuri silloin kun pitäisi laulaa joululauluja ja syödä kinkkua!

Yksi kommentti

  1. Pauliinal kirjoitti:

    Postauksesta puuttuu Kaikkein tärkein eli käsien pesu saippualla 😀 ja jokaisessa välissä. Äläkä kaiva nenää tai hiero silmiä. Varsinkin muistakaa nämä vinkit siellä salilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *