Hae
Metallisydän

Miten kasvatan lapsestani fiksun aikuisen?

Lapsen kasvattaminen, siinä riittää haastetta ihan jokaiselle vanhemmalle. Lapsi haastaa ja kokeilee, kaipaa rajoja ja rakkautta. Kun yksi ikävaihe loppuu, toinen alkaa ja jokaisessa on omat haasteensa. Miten selviän niistä kaikista kunnialla, miten kasvatan lapsestani fiksun aikuisen?

kasvatan

Miten kasvatan lapsestani fiksun aikuisen?

Maailma on täynnä huonoja esimerkkejä. On koulukiusaajia, huumehörhöjä, rikollisia ja ressukoita. On rasisteja, natseja, suvakkeja ja vajakkeja. On ääripäiden edustajia ihan joka lähtöön ja useimmiten mikään niistä ei ole kovin hyvä juttu, ainakaan minun mielestäni.

Sarin Vila-takki TÄÄLTÄ


Sitten olen minä, omasta mielestäni hyvä ja fiksu ihminen. Mutta ovatko sittenkään ihan kaikki mielipiteeni ja asenteeni sellaisia, jotka haluan välittää lapselleni? Nyt vielä isi on aina oikeassa, mutta entä jos lapseni on isompana eri mieltä jostain asiasta, annanko hänen muodostaa itse mielipiteensä, ne vastakkaisetkin, vai pyrinkö tietoisesti tai tiedostamattani ohjaamaan hänen mielipiteitään samaan suuntaan omieni kanssa?

Jarin Levi’s paita TÄÄLTÄ


Osaanko kannustaa lastani oikealla tavalla, auttaa häntä rakentamaan hyvän minäkuvan ja itseluottamuksen? Osaanko kehua oikeissa asioissa ja opettaa mikä kaikki on elämässä tärkeää?

Emilian Minymo-takki TÄÄLTÄ


Haluan suojella lastani kaikelta maailman pahuudelta, mutta en kai suojele liikaa? Mielensä pitää pahoittaa aina joskus, pettymyksiä on opittava käsittelemään. Joku voi olla joskus ilkeä, miten niitä tuntemuksia käsitellään? ”Maailma on julma paikka, siinä on opittava pärjäämään” Varmasti ihan totta, mutta miten siinä samalla kannustan säilyttämään sen kaiken lempeyden, ilon ja hyvyyden, mikä lapselleni on luontaista?

Emilian Me Too-mekko TÄÄLTÄ ja legginsit TÄÄLTÄ


Miten osaan auttaa lastani tekemään elämässään järkeviä, juuri hänelle oikeita valintoja? Miten osaan tukea väärän valinnan osuessa kohdalle? Miten lohduttaa murheen keskellä?
Miten osaan olla se isi, joka on riittävän rento ja pöhkö, mutta ei kuitenkaan nolaa lastaan kavereiden edessä, ainakaan kovin pahasti?

Kukaan tuskin osaa antaa oikeita vastauksia. Siksipä aionkin vain tehdä parhaani ja rakastaa niin että rintaan sattuu.

Minä suojelen sinua kaikelta
mitä ikinä keksitkin pelätä
Ei ole sellaista pimeää
jota minun hento käteni ei torjuisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *