Hae
Metallisydän

Mahtava dieettiherkku: Proteiinipitoiset kaurabanaaniletut

Vuoden vaihteesta ja uudenvuoden lupauksista on kohta kulunut kaksi kuukautta. Sinnikkäimmilläkin dieettaajilla alkaa pikkuhiljaa riisi ja kana tökkiä… Kaikille sinnikkäille laihduttajille on tällä kertaa tarjolla ilouutisia, sillä päätin jakaa teidän kaikkien iloksi herkullisen dieettiherkun reseptin. Tällaisia ovat Sarin valmistamat proteiinipitoiset kaurabanaaniletut, olkaa hyvät!

Proteiinipitoiset kaurabanaaniletut

kaurabanaaniletut

Raaka-aineet

Näihin lettuihin ei lettujauhoja tarvita, eikä mitään ihmeellisyyksiä tai hienouksia. Ajatus on että tarvittavat raaka-aineet löytyisi kaapista silloinkin kun ihan äkillisesti alkaa tehdä mieli jotain hyvää…

  • 2 x banaani
  • 4 x kokonainen kananmuna
  • 4 x kananmunan valkuainen
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • hiukan kaardemummaa
  • hiukan kanelia
  • hiukan suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta

Lettujen valmistaminen

Itse lettutaikinan tekeminen ei kovin ihmeellinen homma ole, sen vaativin osuus on neljän kananmunan valkuaisen erottelu. Itse kun yritin viimeksi erotella valkuaisia, meni hermot ja lopulta munat kurkusta alas keltuaisineen. Sarilta erottelu onnistui kuitenkin helposti…

Seuraava vaativa vaihe lettutaikinan valmistamisessa on banaanien sisällön erottelu niiden kuorista. Se on jo sen verran helppoa hommaa, että onnistuisi minultakin…

Sitten vaan lisäillään kaikki ainekset blenderiin ja lopuksi surautellaan tasaiseksi taikinaksi.

Sitten paistellaan. Ei muuten ollut asiaa napsimaan maistiaisia kesken paistamishommien…

Mutta niin sitä vaan lopulta päästiin siihen maistelemiseenkin.

Meidän proteiinipitoiset kaurabanaaniletut sai tällä kertaa seurakseen maustamatonta luonnonjogurttia ja pakastemarjoja. Toki päälle voi laittaa vaikka vaahterasiirappia jos haluaa ja se sopii makroihin… tai mitä nyt sitten ikinä haluaakin.

Arvio

Jari: Hei, täähän on hyvää!
Sari: No ei sen nyt mikään yllätys pitänyt olla, tottakai tää on hyvää.
Jari: Miltäköhän nää maistus jos laittas päälle jäätelöä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.