Hae
Metallisydän

Helkkarin helppo ja nopea VHH-pizza

Olen tässä nyt ollut pari kuukautta dieetillä ja painoa on tippunut ihan mukavastikin. Keskuussa tiputin ruokavaliostani lähes kaikki hiilarit pois korvaten riisit, perunat ja pastat kasviksilla ja ihan vaan lopettamalla kaikenlaisten herkkujen syömisen. Vaikka olen tämän parin kuukauden aikana muutaman kerran tankkaillut ja syönyt vapaammin, alkaa väkisinkin kasvikset hiukan tökkiä ja on ollut pakko keksiä hiukan uusia jutuja ruokavalioon… Yksi tuollainen suhteellisen vähähiilihydraattinen vaihtoehto on VHH-pizza.

Helppo ja nopea VHH-pizza

Haastavin osa pizzanteossa on pohja. Yleensähän pizzapohja tehdään vehnäjauhoista ja se nyt ei käy päinsä kun hiilarit pyritään pitämään minimissä. On toki olemassa näitä kaikenmaailman raejuusto- tai rahkapohjia, Sari jokin aika sitten testasi jopa kukkakaalipohjaa, mutta sanotaan nyt suoraan, ne maistuu paskalle. Sitäpaitsi niissä on hirveä vaiva. Mutta ei hätää, tähän ongelmaan on erinomaisen helppo ja suhteellisen vähähiilarinen ratkaisu, tortilla-kuoret! Vehnäähän nekin on, mutta ne on niin helkkarin ohuita ettei niissä voi paljoa hiilareita olla…

vhh pizza (1)

Paketti auki, lertut pellille ja tadaa, pohja on valmis!

Seuraavaksi kaivetaan jokamiehen maustepurtilo jääkaapista ja pursotetaan kunnon kerros Felixiä pohjien päälle. Saa toki käyttää mitä ihmeellisempiä tomaattimurskia tai vaikka muussata itse ne tomaatit siihen päälle, mutta itse koen ketsupin helpoimmaksi ja nopeimmaksi ratkaisuksi. Ja se on lisäksi hyvää, eikä siinäkään niitä hiilareita niin paljoa ole että isompaa vaikutusta dieettiin olisi…

vhh pizza (2)

Pizzan täytteenä voi siten käyttää oman mielen mukaista proteiinilähdettä. Se voi olla kanaa siinä missä lihaakin. Tällä kertaa täytteenä on naudan jauheliha, joka levitellään tasaisesti pizzan päälle.

vhh pizza (3)

Tosimies ei salaattia syö, mutta on se pizza pelkällä jauhelihalla aika kuivakkaa tavaraa. pizzaa voikin höystää jälleen makunsa mukaan lisätäytteillä, anananas toimii siinä missä paprikakin, jota tällä kertaa pizzan pääle siivutin.

vhh pizza (4)

Sitten juustoa. Parhaiten toimii luonnollisesti juustoraaste, mutta jos pizzahammasta alkaa yllättäen kivistää, saa juustosiivuistakin ihan hyvän kuorrutteen pizzan päälle.  Kun vielä murustaa hiukan homejuustoa mukaan makua tuomaan, alkaa homma olla valmista. Itse en halua pizzani päälle paljoa juustoa, mutta halutessasi voit laittaa sitä enemmänkin, juustossa ei liikoja hiilareita ole.

vhh pizza (5)

Sitten koko komeus uuniin ja vesi kielellä kyttäämään uunin luukkua koska pizzat on valmiina… Varo polttamasta nenääsi, se uunin luukku on kuuma…

vhh pizza (6)

Ja tadaa! Nyt on Metallisydämen laiskanmiehen helkkarin helppo ja nopea vähähiilarinen pizza valmis, aikaa meni 10-15 minuuttia riippuen siitä monestiko leikkasit veitsellä sormeesi paprikaa viipaloidessasi. Syömisessä tuskin menee yhtä kauan ; )

vhh pizza (7)

Avaan tässä lähipäivinä dieettini ruokavaliota hiukan tarkemmin, pysyhän kanavalla!

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

2 kommenttia

  1. Tuitsi kirjoitti:

    Ja vielä nopeampi tuotos on, kun tyrkkää sen vain simppelisti mikroon.
    😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.