Hae
Metallisydän

Olkapäät pumppiin vanhoilla ja uusilla kikoilla!

Olkapäätreeni on ollut jo pitkään suosikkitreenini, en tosin oikeastaan tiedä miksi. Ehkä siksi, että olkapäävaivojeni vuoksi se oli pitkään hankalaa, mutta on nyt jo jonkin aikaa sujunut hyvin, treeni on mennyt perille ja polte jokaisessa olkapäätreenissä on ollut ”mukava”, niin tälläkin kerralla, kun laitettiin olkapäät kunnolla pumppiin!

20160424_104140

Olkapäät pumppiin!

Tällä kertaa treeni aloitettiin (lämmittelyjen jälkeen) yhden käden vipunostoilla. Yhden käden viparit on tehokas liike, jolla saan tuntuman hyvin olkapään sivulohkoon. Toisella kädellä otan tukea penkin selkänojasta ja toisella kädellä lähden tekemään vipareita. Ensin niin monta kuin pystyn pysäyttäen liikkeen alhaalla reiden sivulle ja sitten sarjan lopuksi tuoden käden alhaalla lantion eteen, mistä saan viimeisiin toistoihin hiukan vauhtia ja tehtyä pari-kolme toistoa lisää.

20160424_102016

Treenin toinen liike yhden käden vipareiden jälkeen oli niskantakaapunnerrus Smith:ssä. Tämä on ehdottomasti suosikkini lukuisista erilaisista pystypunnerruksen variaatioista. Saan niskantakaa punnertamalla parhaan tuntuman ja kunnon poltteen olkapäihin. Tärkeää on olla laskematta tankoa liian alas niskaan, takaraivon korkeus riittää erittäin hyvin, eikä se väännä olkapäitä vaaralliseen asentoon.

20160424_100745

Nyt on treenin raskaat liikkeet tehty ja aletaan hakea sitä todellista turkaista poltetta

Palataan vipareiden pariin, mutta tartutaan jonkin verran pienempiin käsipainoihin kuin alussa. Liikettä lähdetään tekemään istuen penkillä. Liike pidetään hallittuna, puhtaana ja suhteellisen hitaana, minkäänlaista heilautusta ei tehdä vaan koko liikerata puristetaan kohdelihaksella. Kun painot eivät enää liiku, noustaan seisomaan ja jatketaan liikettä tuoden käsipainot vartalon etupuolelle ja antamalla nostoihin hieman vauhtia. Tässä vaiheessa alkaa olkapäihin muodostua mukava polte, mutta sen ei anneta häiritä, vaan rutistetaan juuri niin monta toistoa kuin mahdollista ja lopetetaan vasta kun kädet ei enää nouse.

20160424_103725

20160424_103745

Treenin lopuksi kokeillaan hiukan jotain uutta. Kannetaan penkki ristikkäistaljan keskelle, tartutaan kahvoihin ja lähdetään tekemään pystypunnerrusta. Vastus tulee tässä liikkeessä alaviistosta ja tuntuma on täysin erilainen kuin tangolla tai käsipainoilla tehtynä.

Kannattaa kokeilla! Itse tykästyin liikkeeseen kokeilun myötä ja aion pitää sen myös mukana liikevalikoimassani.

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *