Hae
Metallisydän

Lyhyempi ATX-moniotetanko – täydennystä tankovalikoimaan!

Vaikka itse sanonkin, kotisalini on kohtalaisen hyvin varusteltu autotalliin rakennetuksi kotisaliksi. Löyty Smith-laitetta, jalkaprässiä, taljaa ja törkeä määrä painokiekkoja ja käsipainoja. Lisäksi löytyy levytankoa melkein joka lähtöön ja nyt tuo levytankovalikoima sai lisää taydennystä kun joukkoon liittyi lyhyt ATX-moniotetanko.

moniotetanko

Lyhyempi ATX-moniotetanko

Tuossa vuodenvaihteen paikkeilla hankin pidemmän version ATX-moniotetangosta ja sillä olen tykännyt treenata siinä määrin, että päätin hankkia sille myös pikkuveljen. Lyhyempi tanko kun soveltuu vielä paremmin hauis-ja ojentajaliikkeisiin.

moniotetanko

Pidemmällä moniotetangolla on ollut todella hyvä tehdä punnerrusliikkeitä, kuten kapean otteen ojentajapunnerrusta ja pystypunnerrusta. Se sopii hyvin Hack-laitteen kannakkeisiin ja on helppo käyttää. Lyhyemmän tangon etuna on kuitenkin sen käytettävyys juuri esimerkiksi hauis-treenissä ja erityisesti ranskalaisessa punnerruksessa.

Olen joskus vuosia sitten telonut kyynerpääni normaalilla suoralla tangolla ranskalaista punnerrusta tehdessäni. Siitä lähtien olen tehnyt ranskalaisen punnerruksen pääasiassa käsipainoilla, mikä ei rasita kyynerpäitä ollenkaan. Nyt moniotetangolla se sujuu hyvin myös tagolla tehtynä.

Myös niskantakaa seisten tehtävä ojentajaliike on mielestäni huomattavan paljon mukavampi tehdä moniotetangolla kuin käsipainolla tai levypainolla. Siihen myös pidempi moniotetanko oli hieman ”huojuva”, mutta lyhyellä sen tekeminen sujui todella hyvin.

Hauistreenissä teen usein viimeisenä liikkeenä enemmänkin forkkuun kohdistuvan ”vasaraliikkeen” käsipainoilla. Moniotetanko tuo tähän hyvän vaihtoehdon. Oteleveyksiä on tässä lyhyemmässä tangossa kaksi, joista voi valita itselleen sen sopivamman.

moniotetanko

Tervetullut täydennys kotisalin tankovalikoimaan

Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän tankoperheeni uusimpaan jäseneen. Se saikin kunniapaikan kotisalin seinältä. Suosittelen lämpimästi kaikkia salitreenaajia testaamaan erilaisia erikoistankoja, niillä saa ihan erilaista tuntumaa treenattaviin lihaksiin ja samalla vaihtelua helposti urautuvaan treenaamiseen.

moniotetanko

ATX-moniotetanko on tilattu GoFitness Megastoresta, kuten suurin osa muustakin kotisalini varustuksesta.

Mukavaa alkavaa viikkoa ja kovia treenejä kaikille!

P.S. Tsekkaa myös kesäinen ulkotreeni jos ei kiinnosta sisätiloissa treenailla upeilla kesäkeleillä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *