Hae
Metallisydän

Aloittelija! Näillä kikoilla treenaat kuin konkari!

Vuosi on taas vaihtumassa ja Suomi on täynnä ihmisiä jotka suunnittelevat salitreenin aloittamista vuoden vaihduttua. Toisaalta salille lähteminen kuitenkin kauhistuttaa. Mietityttää osaako siellä tehdä mitään ja mitä kaikki muutkin ajattelevat aloittelijan nähdessään… Ei hätää, tästä postauksesta löydät varmat kikat, joilla hämäät kaikki luulemaan sinua salitreenaamisen konkariksi!

Aloittelija, treenaa kuin konkari!

Muista aina valittaa jonkun paikan olevan kipeä

Kauan treenanneita yhdistää omituinen tarve valittaa kivuistaan ja säryistään. Jos joku paikka on kipeä, se kerrotaan varmasti ainakin kahdelle kanssatreenaajalle ja varmuuden vuoksi sen verran kovaan ääneen että muutkin kuulevat. Polvikivusta saa helposti myös tekosyyn jättää jalkatreeni väliin.

Muista pudotella painoja ja jättää ne laittamatta paikoilleen, mutta silti valittaa muille, jotka jättävät painot laitteisiin tai lattioille

Kauan treenannut luulee omistavansa salin jolla treenaa ja saavansa tehdä mitä haluaa. Kauan treenannut kokee, etteivät salin säännöt koske häntä, koska hän jo ikään kuin kuuluu kalustoon. Muiden, erityisesti aloittelijoiden, kokenut treenaaja kuitenkin odottaa noudattavan sääntöjä pilkulleen.

Älä koskaan neuvo muita jos sinulta ei kysytä neuvoa

Kokenut treenaaja tietää oikeat liikeradat ja muutkin treenaamisen niksit, mutta ei vahingossakaan korjaa kenenkään muun virheellistä tekniikkaa oma-aloitteisesti, korkeintaan hiukan mulkoilee vihjaavasti. Mutta luoja auttakoon jos joku aloittelija erehtyy kysymään kokeneelta treenaajalta neuvoa, pato ratkeaa. Tällöin kokenut treenaaja muuttuu ammattilaiseksi personal traineriksi, laittaa sinut tekemään pakkotoistoja ja neuvoo samalla niin ruokavalion kuin treenijaonkin suhteen vaikka kyse olisikin pelkästään ylätaljan kahvan valinnasta.

Varaa ainakin kaksi laitetta kerrallaan

Kokenut treenaaja tekee aina supersarjoja tai giantsettejä ja niihin tarvitaan monta laitetta yhtäaikaa. Lepotauot saattavat myös välillä hiukan venähtää, mutta muut voivat kyllä odottaa vuoroaan.

Muista karjua ja ryskiä ihan helvetisti

Kokenut treenaaja treenaa aina silloin tällöin kovaa ja se tarkoittaa sitä, että painoja pudotellaan ja paiskotaan normaaliakin enemmän, samalla karjuen eläimellisesti. Kukaan ei tiedä miksi, ei edes kokenut treenaaja itse, niin vaan kuuluu tehdä.

Muista korostaa tuntuman merkitystä

Kokenut treenaaja voi treenata myös pienillä painoilla, mutta silloin pitää kovaan ääneen koko ajan korostaa sitä, miten tärkeää on pitää tuntuma koko ajan treenattavalla lihaksella ja sitä, että se onnistuu ainoastaan pienellä painomäärällä. Vastapainoksi sitten seuraavassa treenissä taas karjutaan ja ryskitään ihan helvetisti.

Googlaa ja opettele muutaman legendaarisen ammattilaisbodarin nimi ulkoa

Jos satut tekemään jonkin liikkeen salilla aivan päin helvettiä ja joku kokenut treenaaja tavoistaan poiketen tulee neuvomaan, kerro naama pokkana että juuri näin se Branch Warrenkin treenaa videoillaan. Seuraavalla viikolla voit pidätellä naurua kun tuo neuvoja on kopioinut sinulta tuon päin persettä tehdyn liikkeen ja kovaan ääneen kehuu sitä muille kokeneille treenaajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.