Hae
Metallisydän

Vuosi Sarin kisaprojektia sivustaseuraajan silmin

Olen aina ollut sitä mieltä, että elämässä pitää olla haaveita, asioita joita haluaa toteuttaa ja joiden eteen on valmis tekemään paljonkin töitä. Hiukan reilu vuosi sitten meidän perheessä tehtiin päätös lähteä toteuttamaan yhtä tällaista haavetta…

Vuosi Sarin kisaprojektia sivusta seuraajan silmin

Vaimoni Sarin haave on jo useamman vuoden ollut kilpailla body fitneksen SM-kilpailuissa. Siitä on yhdessä puhuttu ja sitä on suunniteltu. On mietitty käytännön asioita (kuten palkintokaapin paikkaa) ja oikeaa ajankohtaa haaveen toteuttamiselle. Hieman yli vuosi sitten se oikea aika koitti ja Sarin matka kohti vuoden 2019 Fitness Expoa ja body fitneksen SM-kilpailua alkoi.

Better Bodies treenitoppi Fit4You:sta

Sarin projektia on voinut koko vuoden ajan seurata täältä blogista (aiemmat postaukset löytyy TÄÄLTÄ). Vaikka tätä Sarin projektiksi on koko ajan kutsuttu, on se kyllä todellisuudessa melko yhteisöllinen projekti. Ihan alusta asti oli selvää, että vaikka me ainakin omasta mielestämme jotain tiedetään treenaamisesta ja ruokavalioistakin, ei hommasta tulisi mitään ilman ulkopuolista apua. Luonnollinen valinta olikin sopia valmennuksesta todellisten asiantuntijoiden, WellGo Personal Training -valmentajien Ringa Ruisniemen ja Jani Sukevan kanssa. Ringa ja Jani ovatkin vastanneet projektin alusta asti Sarin valmennuksesta niin treenien kuin ruokavalionkin osalta.

Valmentajien lisäksi on tähän mennessä tarvittu myös asiantuntevaa fysioterapeuttia (Lasse Lindroos, 100Syke) pitämään Sarin paikat kunnossa ja molempia mummoja hoitamaan välillä Emiliaa, jotta kaikki treenit on saatu tehtyä kiireisen arjen keskellä.

Oma osuuteni on ollut toimia sivusta seuraajana. Toki se on välillä sisältänyt myös riisin keittämistä ja eväiden tekoa, treeneissä avustamista, ja tsemppaamista sekä kuuntelijana ja tukena toimimista – ja välillä pienen dieettikiukun vastaanottamistakin. Lisäksi olen pyrkinyt parhaani mukaan syömään kaikki mahdolliset näköpiirissä olleet herkut, ihan vaan houkutusten vähentämiseksi…

Nyt se projekti on vasta todenteolla alkamassa…

Sarin 19 viikkoa kestänyt välidieetti loppui pari viikkoa sitten ja täytyy kyllä sanoa että se meni hienosti, vaikka välillä saattoi hermoa hiukan kiristää. Enimmäkseen Sari kuitenkin vaikutti nauttivan dieetistä sinnikkäästi punniten ruokansa päivästä ja viikosta toiseen ja laskien makroja välillä ehkä turhankin tarkkaan. Yksi dieetin kriisin paikoista olikin tilanne, jossa elintarvikevaa’asta loppui patteri kesken eväiden tekemisen… Kriisi meinasi räjähtää kirjaimellisesti käsiin, mutta juuri tällaiset tilanteet ovat niitä, joissa minun roolini korostuu. Kylmähermoisen ongelmanratkaisukykyni ja urhean toimintani ansiosta uusi patteri löydettiin kohtalaisen kivuttomasti eräästä Emilian lelusta ja eväiden valmistus pääsi jatkumaan. Nyt pattereita onkin varastossa useampia, ihan vaan varmuuden vuoksi…

Nyt hengähdetään plussakaloreilla jonkin aikaa ja sitten alkaa se todellinen rutistus, eli kisadieetti. Saa nähdä kuinka kivaa se sitten on, itse kunkin mielestä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.