Hae
Metallisydän

Koolla ON väliä!

Jokainen isä ja äiti tietää miten paljon tilaa pieni lapsi voi sängystä viedä. Jokainen tietää miltä tuntuu nukkua ihan sängyn reunalla ja silti saada kantapäästä ohimoon keskellä yötä. No jos ei jokainen, niin minä ainakin tiedän ja nyt se sai riittää. Meille hankittiin isompi sänky, sillä koolla todellakin on väliä!

Koolla on väliä

Meillä oli ihan tavallinen 160 cm leveä jenkkisänky. Se oli juuri sopivan jämäkkä ja siinä oli todella hyvä nukkua, aina silloin kun siinä mahtui nukkumaan. Tilanpuute oli ihan jokaöinen ongelma, sillä meidän pieni kolmevuotias siirtyy ihan joka yö nukkumaan isin ja äidin väliin. Loogisesti laskien se tarkoittaisi, että jokaiselle olisi nukkumatilaa noin 53 cm. Oikeastaan voisi kuvitella, että kun yksi nukkujista on vasta hyvin pieni lapsi, olisi aikuisille nukkumatilaa jopa 60 cm molemmille. Turha luulo. Me nukuttiin molemmat noin 30 cm leveällä kaistaleella sängyn reunoilla vähintään yksi raaja sängyn ulkopuolella roikkuen prinsessan vedellessä sikeitä äksänä keskellä sänkyä. (Huomasitte varmasti lihavoitujen sanojen olevan menneessä aikamuodossa…)

Nyt on tilaa nukkua!

Nyt meillä nukutaan kuin kuninkaat. Nyt meillä on 210 cm leveä sänky ja jokaisella runsain määrin nukkumatilaa. Täytyy myöntää, että kun ideaa valtavan kokoisesta sängystä ensikertaa Sarille esitin, sain vastaukseksi naurahduksen, mutta ei siinä mennyt kuin pari sängyn reunalla nukuttua yötä kun Sari kummasti alkoi olla ehdotukseni kannalla. Niinpä lopulta asiat etenivät siihen pisteeseen, että meillä on nyt uusi sänky ja voin suoraan sanoa, etten ole pitkiin aikoihin nukkunut niin hyvin kuin parina viimeyönä.

Kun sänky viikolla kannettiin makuuhuoneeseen, oli se jotenkin epätodellisen näköinen. Se oli jotakuinkin ruokapöytämme korkuinen ja täytti melkein koko makuuhuoneen. Taas sain osakseni naureskelua, mutta makuuhuoneen uudelleen järjestelyn jälkeen ollaan molemmat todella tyytyväisiä muutokseen. Omaa sydäntäni hieman särkee, sillä jouduin luopumaan osasta elokuva- ja sarjakokoelmaani tilanpuutteen vuoksi. Se on kuitenkin pieni hinta kunnon yöunista.

Jos kiinnostaa ostaa huippuleffoja ja sarjoja DVD tai BluRay muodossa, kannattaa laittaa mailia jari.autere@gmail.com 😉


Sängyn koossa on toki myös omat koomisetkin puolensa. Viime yönä Emilia haroi kädellään ympärilleen ja lähes hätääntyneenä huudahti ”äiti missä sinä olet!” kun ei ylettynytkään äitiin asti. Toinen hupaisa puoli on, että jouduimme loppuviikosta vielä uudestaan huonekaluostoksille, sillä sänky on sen verran korkea, ettei Emilia kunnolla ylety kiipeämään sänkyyn. Nyt meillä on sitten sängyn päädyssä ”portaana” täysimittainen säilytysrahi. Se mikä ei ole hupaisaa, on että Sarin mukaan nyt makuuhuoneeseen tarvitaan uudet verhot, ainakin kaksi verhojen kanssa saman väristä isoa tyynyä ja muutama raikkaan värinen pienempi tyyny. Lisäksi tarvitaan ainakin uudet seinään kiinnitettävät yölamput ja uusi kattolamppu… Hieman alkaa pelottaa että kuulen sanan ”IKEA” tässä lähipäivinä ja silloin ei naurahdukset auta…

Tämän uuden sängyn myötä olen kuitenkin taas entistä vakuuttuneempi siitä, että koolla todellakin on väliä.

P.S. Jarin farkut ja Sarin farkkupaita ovat peräisin House Of Brandonista, mistä saa vielä ainakin tänään kaikki tuotteet osta kolme, maksa kaksi -tarjouksella käyttämällä koodia CHOOSE3 (edullisin ilmaiseksi) Käyhän tsekkaamassa ja nappaamassa omasi!

3 kommenttia

  1. anna kirjoitti:

    Tiedän tunteen! Kun sängyssä on monta nukkujaa, tilaa ei voi olla liikaa. Meillä vaihtui ennen joulua 240 senttiseen sänkyyn, ja ensimmäinen kerta vuosiin kun mua ei ole potkittu yön aikana ihan mustelmille. Nauttikaa!

  2. T kirjoitti:

    Meillä on kaksi lasta ja hyvin mahdutaan 160 cm sänkyyn. Lapsilla on nimittäin omat sängyt ja huoneet, joissa ovat nukkuneet n. kolmen kuukauden ikäisistä lähtien joka yö. ??

  3. JanikaHa kirjoitti:

    Oispa isompi makkari, mihin mahtuisi noin iso sänky. Meillä siellä sängyssä viettää öitään välillä 7-vuotias meidän kanssa. Joskus erittäin harvoin sieltä saattaa löytyä myös 9-vuotias. Meillä on 180cm sänky. Että onnea todellakin, voin sanoa että ei ollut turha ostos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.