Hae
Metallisydän

Jokapojan loukkaantumisopas

Maailma muuttuu ja meidän miesten pitäisi muuttua mukana. Aina se ei vaan ole kovin helppoa, me miehet kun ei olla kovin nopeita oppimaan kaikkea uutta. Tässä on opiskeltu vaikka mitä ja yritetty sopeutua, mutta nykyinen loukkaantumisen kulttuuri on kyllä ainakin itselleni välillä hyvin hankala ymmärtää.
Jokapojan loukkaantumisopas
Lähdetään nyt vaikka liikkeelle siitä, että älä hyvä mies enää missään tapauksessa erehdy pitämään ovea auki naiselle, sehän on loukkaavaa ja korostaa vanhanaikaista sukupuolikäsitystä. Sama koskee raskaiden tavaroiden kantamista ja lähes kaikkea muuta aiemmin kohteliaaksi koettua käytöstä.

Ja jos sinulla vielä on jonkinlainen vanhentunut käsitys miesten ja naisten töistä, on nyt viimeistään korkea aika unohtaa sellaiset. Moderni mies osaa varsin hyvin vaihtaa kukkien mullat keväisin ja on täysin kykenevä valitsemaan makuuhuoneeseen uudet verhot. Äläkä missään tapauksessa mene vaihtamaan autoon renkaita ensin kysymättä haluaisiko rakas vaimo vaihtaa ne tällä kertaa.
Kukkien tuominen vaimolle on aina ollut haasteellinen tehtävä. Jokainen mies tiedostaa, että niitä pitäisi tuoda, mutta joka kerta kukkien tuominen on myös riski joutua selittämään mitä pahaa on tehnyt, miksi koki tarpeelliseksi tuoda kukkia. No nykyisin tuosta ei enää tarvitse huolehtia, sillä kukkia ei vaimolle kannata tuoda, se kun on jälleen viittaus vanhanaikaiseen sukupuolikäsitykseen ja voidaan hyvinkin kokea naista alentavana.

Viimeisenä ja mahdollisesti kaikkein tärkeimpänä, älä hyvä mies koskaan erehdy kysymään, haluaisiko vaimo lähteä tyttöjen kanssa istumaan iltaa vaikka viinilasillisen äärelle. Ei, vaimolla on ihan yhtä suuri oikeus lähteä naapurin Ranen kanssa kaljalle kuin miehelläkin.

6 kommenttia

 1. E kirjoitti:

  NAUROIN :D:D:D:D:D

 2. Elina kirjoitti:

  Äläkä hyvä mies erehdy kehumaan naista kauniiksi. Siitä ne vasta ongelmat alkaa.

  • Metallisydän kirjoitti:

   Kirjotin tuon kohdan myös alunperin postaukseen, mutta poistin lopullisesta versiosta koska pelkäsin maailman räjähtävän…

 3. Ellu kirjoitti:

  Hieman loukkaannuin, koska tekstissä puhutaan miehistä ja naisista ja vaimoista. Eikö soveliaammat termit olisi ”henkilö, ihminen, aviopuoliso” tai muu neutraali käsite?

  • Metallisydän kirjoitti:

   Vähän niinkuin Armstrong kuuhun astuessaan ”tämä on pieni askel henkilölle, mutta suuri askel henkilökunnalle”

 4. Juhannuspykämä kirjoitti:

  Hei,
  Arvostan erityisen paljon valistunutta näkemystäsi sukupuolineutraalissa asiassa ja on hienoa, etä tuot esiin ilmeisen omakohtaisia tuntemuksia transsukupuolisista kokemuksista. Toisaalta sarkasmisi voidaan tietyissä piireissä lukea hieman normatiivisesti ja yllyttää toiseuttamisesta epätietoisia hieman vääriin tulkintoihin (, joita kommenttikentässä ehka huvittuneesti muutama on todennut). Olet täyttä asiaa, ja vaikken usein kommentoikaan, niin nyt osuit ns. sydämeeni. Arvostan rohkeaa avaustasi ja ulostuloasi!
  Ehkä on hyvä todeta, että luen blogiasi nimenomaan ihmisarvoja kommentoivien julkaisujesi vuoksi, enkä oikein näe merkitystä body pumppimiselle tai itsensä kehittämiselle lihallisuuden kautta, vaikka se varmasti ehkä tuottaakin täyttymyksen, tai ainakin pikkuisen jännitystä, elämälle. Jatka siis samaa linjaa!
  Ehkä seuraavaksi haluaisin sinun kommentoivan posthumaania ihmiskäsitystä. Uskoisin, että omana itsenäsi voisit vaikuttaa meidän kaikkien parhaaksi ja puolustaa minunlaistani vähäosaista. Kiitti jo etukäteen, oot erireilu ja tosi kiva.
  Pus och kran,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *