Hae
Metallisydän

Toiminnallinen ulkotreeni

Kesä mennä hurahti ja viime viikonloppuna vietettiin jo kesäkauden päättäjäisiä. Useampi ulkotreeni tuli kesän aikana tehtyä ja edelleen haluan ajatella, että vielä olisi kesäkelejä jäljellä ainakin sen verran että silloin tällöin pystyisi edelleen treenaamaan ulkonakin. TÄÄLLÄ esittelin keväällä tälle kesälle rakentelemani ulkokuntosalin. Tällä kertaa käyn läpi yhden esimerkkitreenin ulkokuntosalilla.

Toiminnallinen ulkotreeni

Itselleni nämä ulkotreenit on tänä kesänä toimineet lähinnä korkeahkosykkeisinä kunnonkohottajina. Mitään maksimitoistoja en ole kertaakaan kokeillut, vaan pitänyt treenin enemmänkin tietynlaisena kiertoharjoitteluna ja totutellut hieman aiempaa erilaisempiin liikkeisiin.

Tällä kertaa lähdin liikkeelle farmarikävelystä. Latasin kahvoihin sopivasti painoa ja kävelin tietyn matkan edes takaisin. Olisikohan yhteen suuntaan tullut noin 15-20 askelta.

Seuraavaksi vedin vetokelkkaa tuon saman matkan, mutta tietysti vain yhteen suuntaan. Vetäminen oli rauhallista, ei vauhdilla kiskomista. Painoa ei ihan hirveästi tarvinnut kelkkaan ladata, sillä nurmikko kelkan alla toi mukaan oman vastuksensa.

Kolmantena liikkeenä irrotin kelkasta vetoköyden ja työsin sitä samaa matkaa edes takaisin. Ote kelkasta oli otettava aika alhaalta, joten työntöasentokin oli melkoisen matala.

Viimeisenä kierron liikkeenä tein leuanvetoa. Jos muissa liikkeissä ei menty rajoille, tässä mentiin. Joka kierroksen päätteeksi vedin juuri niin monta leukaa kuin vain sain vedettyä. Kierroksia tein neljä ja on myönnettävä, että viimeisen kierroksen leuat jäi kahteen 😀

Tauot liikkeiden välillä ei olleet sen pidempiä, kuin mitä meni säätämiseen että pääsi seuraavaa liikettä tekemään. Kierrosten välillä pidin muutaman minuutin hengähdystauon ja hörpin vettä. Kohtalaisen raskas ja korkeasykkeinen treeni, vaikka yritinkin pitää sen rauhallisena ja välttää turhaa kiirehtimistä.

Lopuksi palkkariksi omena oman pihan puusta, mikäs sen parempaa!

ATX Farmarikahvat, vetokelkka ja levypainot on tilattu GoFitness Megastoresta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *