Hae
Metallisydän

Tee itse avoräkki!

Oman ulkokuntosalin rakentaminen tulevaksi kesäksi etenee jälleen. Aiemmin olen rakentanut levypainonkuljettimen ja tuunannut boksin sekä tietysti tilannut jos jonkinlaista tarviketta, kuten farmarikahvat ja veto/työntökelkan GoFitness Megastoresta. Tällä kertaa oli seuraavan suunnitelman toteuttamisen aika, tällä kertaa oli vuorossa rakentaa avoräkki.

Tee itse avoräkki!

Tein tarkat ja huolelliset rakennuspiirrokset jo hyvissä ajoin viime vuonna. Niiden pohjalta laskeskelin minkä verran tarvitse avoräkkiin puutavaraa. Noin 10 metriä oli laskennallinen määrä ja lopulta siitäkin taisi jäädä metrin verran ylimääräistä.

Minulla oli mielessäni tarkka suunnitelma, miten avoräkin toteutan ja tuon suunnitelman pohjalta mittailin ja sahasin puutavaran oikeaan mittaan, tein tarvittavat koloukset ja porasin tarvittavat reiät leuanvetotankoa varten – ja tietysti hinkkailin hiekkapaperilla kulmat siloisiksi.

Kun kaikki palikat oli valmiina, maalasin ne kertaalleen mustaksi.

Seuraavaksi oli sitten vuorossa koota avoräkki. Ensin asensin paikalleen pystypuihin liitettävän leuanvetotangon, jollaisena toimi kumipäällystetty bodypump-tanko. Se istui paikalleen tiukasti ja jämäkästi. Sen jälkeen sitten jalkaosat ja niiden tukipuut. Kun koko komeus oli kasassa, maalasin sen vielä uudelleen mustaksi jolloin sain myös ruuvin kannat piiloon. Lopuksi vielä tankokoukkujen asentaminen ja valmista oli.

Enää oli jäljellä kokeilla kestääkö itse tehty avoräkki yli 100 kiloista ukkoa vetämässä leukaa, hyvin kesti! Lopputuoksena oli oikeasti todella tukeva ja jämäkkä, mutta kuitenkin sen verran kevytrakenteinen avoräkki, että sitä on helppo siirrellä paikasta toiseen.

Nyt ei puutu enää kuin kesä ja helteet niin pääsee treenaamaan omalla toiminnallisen treenaamisen ulkokuntosalilla!

3 kommenttia

  1. Tipsu kirjoitti:

    Mitäs sinne Sarin treeneihin kuuluu? Olisi kiva kuulla, miten välidieetti meni, missä nyt mennään ym. 😊

    • metallisydanjari kirjoitti:

      Sarin treeneihin kuuluu hyvää, vaikka olkapäävaivat hiukan hidastaa treenaamista 🙂 Välidieetti on oikeastaan edelleen menossa. Mutta aika hiljaiseloa projektin suhteen muuten tällä hetkellä 🙂

  2. Tiinu kirjoitti:

    Olisi kiva kuulla miten Sarin projekti etenee 😊.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *