Hae
Metallisydän

Tee se itse – Pöytäryhmä!

Oletteko koskaan tehneet heräteostoksia puutavaraliikkeessä? Minä olen. Me lähdettiin Emilian kanssa ostamaan puutavaraa hiekkalaatikon rakentamista varten, lautaa ja muuta pikku tarviketta. Siinä sitten lautoja kärryyn nostellessa silmiin osui oikein kunnon kahdeksan tuuman lankku. Siitä se ajatus sitten lähti…

Tee se itse – Pöytäryhmä!

Siinä lautojen määrää laskeskellessani ajatus muhi päässä, olisihan se kiva, että Emilialla olisi leikkimökin ulkopuolella oma pöytäryhmä, jonka ääressä voisi hörppiä mielikuvitusteetä ja maistella hiekkalaatikossa valmistettuja hiekkakakkuja kesällä. Tein pikaiset rakennuspiirustukset ja laskutoimitukset omassa pikku päässäni ja nostin kärryyn myös yhden tuollaisen massiivisen lankun, yhden kakkosnelosen ja yhden kakkoskakkosen. Niistä valmistuisi tuo pöytäryhmä leikkimökin ja hiekkalaatikon seuraksi…

Tuumasta toimeen

No kun ajatus olilähtenyt kytemään, ei sitä malttanut jättää sen enempää hautumaan, hiekkalaatikon rakentaminen sai jäädä odottamaan aurinkoisempaa säätä ja niinpä lähdin toteuttamaan puutavarakaupassa kehittelemääni suunnitelmaa. Ei siis muuta kuin hiukan lisää laskelmia ja mittailuja ja saha laulamaan.

Ei siinä kauaa nokka tuhissut kun pitkät puutavarat oli pätkitty lyhyemmiksi. Tässä kohtaa kieltämättä hiukan jännitti osuiko jokainen palikka sopivan pituiseksi…

Kulmat pyöreiksi

Kun palikat oli sahattu, oli seuraava vaihe niiden kulmien ja reunojen pyöristely. Eihän mielikuvitusteetä ole kiva hörppiä jos sormessa törröttää ihan oikea tikku… Ensin viilalla hiukan ja hiekkapaperilla loput…

Kokoaminen

Viimeinen (ja se kaikkein jännittävin) vaihe, eli kokoaminen jäljellä. Ensin päätyristikot, eli pöydän jalat ja penkkien kannakkeet. Tarkan mittailun jälkeen vedin täysin hatusta korkeuden, jolla ajattelin penkin olevan sopiva lattiaan ja pöytälevyyn nähden. Porakoneella reiät ruuveja varten ja sitten reilunkooisilla ruuveilla yhteen, päätyristikot olivat valmiit.

Sitten oli aika liittää nuo jalkaosat kahdesta lankusta muodostuvaan pöytälevyyn, kiinittää toiset kaksi lankkua penkeiksi ja kääntää koko komeus jaloilleen ja todeta lopputulos…

Lopputulos

Hitto vieköön, lopputulos oli jopa parempi kuin uskalsin itse odottaakaan! Eikä muuten heilu eikä huoju ja kestää vähän isommankin mielikuvitusteevieraan! Vielä kun tuohon surauttaa reiän keskelle ja lykkää aurinkovarjon pystyyn, niin kyllä kelpaa hiekkakakkuja maistella 🙂

pöytäryhmä

Tästä on hyvä lähteä seuraavaksi toteuttamaan varsinaista projektia, eli sitä hiekkalaatikkoa. Toisaalta vielä voisi rakentaa pari yksittäistä penkkiä samaan tyyliin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.