Hae
Metallisydän

Tee itse leikkikeskus – Day 3

Tämän kesän ensimmäinen rakennusprojekti oli leikkikeskus jota olen suunitellut mielessäni ja kohta parin vuoden ajan. Nyt kun helatorstai-viikonloppuna oli neljä päivää vapaata ja sattui vielä ihan unelma-ilmatkit, oli juuri oikea aika aloittaa leikkikeskus-projekti. Ensimmäisenä päivänä rakensin ensimmäisen leikkitornin liukumäkineen ja tikkaineen (siitä oma postaus TÄÄLLÄ). Toisen päivän hommana oli rakentaa toinen torni kiipeilyseinineen ja tornien väliin tulevine hämähäkkikeinuineen (siitä oma postaus TÄÄLLÄ). Illalla lopputulosta katsellessani alkoi mielessä kyteä uusi suunnitelma…

Tee itse leikkikeskus – Day 3

Yön aikana suunnitelma oli kytenyt tarpeeksi ja aamulla päätin toteuttaa tuon illalla tulleen päähänpiston. Kun on suunnitellut ja toteuttanut leikkikeskuksen alusta asti itse, voi suunnitelmiin tehdä myös muutoksia ihan tuosta vaan. Niinpä me suunnattiin aamulla ensimmäiseksi Emilian kanssa puutavarakauppaan hankkimaan lisää materiaalia päähänpiston toteuttamista varten…

Kakkosneloset, terassilaudat ja aitarimat kärryssä kurvailtiin kotiin ja ensimmäiseksi maalasin uudet värkit. Kauaa ei tällä ilmalla kuivumista tarvinnut odottaa ja niin pääsin asentamaan kaksi kannakeniskaa lisää tornien väliin.

Sitten vaan pätkin terassilaudat sopivan mittaisiksi ja lähdin ruuvaamaan niitä sillaksi kahden tornin väliin. Ihan kohtalaisen helppoa hommaa, mutta voin kertoa että kolmatta päivää kun ahertaa auringon paahteessa pitkähihainen päällä, alkoi välillä tuntua hiukan lämpöiseltä…

Seuraava vaihe oli rakentaa kaiteet sillan molemmin puolin. Tässä kohtaa huomasin ensimmäisen kerran miten yhdessä illassa saadun päähänpiston toteuttaminen eroaa pari vuotta mielessä muhineen suunnitelman toteuttamisesta. En aamun puutavaranhankintareissulla ollut tajunnut ostaa kakkoskakkosta aidan tolppia varten. Ei siis muuta kuin uudelleen hankintareissulle ja taas maalaamaan ennenkuin pystyin jatkamaan…

Sinne se kuitenkin alkoi hiljalleen muodostua, kaiteineen päivineen…

Päivän toisen mokan tajusin melkein saman tien alkaessani pätkiä aidan rimoja. Laskuvirhe rimojen tarpeessa aiheutti päivän kolmannen reissun puutavarakauppaan… Turhan kaupassa ravaamisen aiheuttamaa hermojen kiristämistä helpotti suuresti rakennusapulaisen positiivinen suhtautuminen 🙂

Pienten vaikeuksien kautta silta tornien välille kuitenkin valmistui kolmannen rakentelupäivän aikana. Vielä pitäisi katot torneihin rakentaa ja hiukan listoja asentaa sinne tänne lopputulosta kaunistamaan ja maalia tietysti sutia lisää sinne tänne. Voiton puolella ollaan kuitenkin jo ja leikkikeskus alkaa olla muodossaan.

leikkikeskus

Onko muuten kenelläkään mitään ehdotusta, mistä saisi hankittua kiipeilyverkon tuohon kiipeilyseinän viereiselle tornin sivulle? Yritin Emilialle ehdottaa köysitikkaita, mutta kuulemma kiipeilyverkko pitää olla… Kaikki vinkit sen suhteen otan lämmöllä vastaan!

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *