Hae
Metallisydän

Suunnitteletko salitreenaamisen aloittamista? Lue miksi se ei kannata!

Salitreenaaminen on trendikästä. Sosiaalisessa mediassa näkee yhä useampien tekevän erilaisia treenipäivityksiä tai ottavan kuvia ällöttävistä, mutta niin kovin muodikkaista vihersmoothieista. Hehkutetaan salitreenaamisen hienoutta ja hyvää oloa jonka treeni ja terveellinen ruokavalio saa aikaan. Houkuttelevaa, eikö?

Miksi salitreenaaminen ei kannata?

Jos sohvalla makaaminen alkaa puuduttaa, makkara ei enää maistu ja salitreenaamisen houkutus alkaa nousta vastustamattomaksi, olet suuressa vaarassa joutua fitness-ansaan. Kannattaa uhrata muutama minuutti ja lukea miksi se ei kannata.

Treenaaminen on raskasta

Ensinnäkin vaikka sitä treenaamista Facessa hehkutetaankin, ei se oikeasti ole mitään hehkeätä touhua. Siinä tulee hiki, meikit leviää ja kampaus lässähtää. Ne hymyilykuvat Instagramissa treenin jälkeen, ne on feikkiä. Oikeasti kukaan ei hymyile jos on juuri ollut kuolemaisillaan tangon alle.

Treenin jälkeen lihakset tulee ihan saatanan kipeiksi. Siis ihan oikeasti kipeiksi siinä määrin että sängystä ylös nouseminen on hankalaa ja vessanpöntölle istuminen suorastaan tuskallista. Kavereillekaan ei pysty morjestelemaan kun käsi ei vaan nouse, saa siis kusipään maineen vielä kaupan päälle.

Ruoka ja laihtuminen

Entäs ne vihersmoothiet. Ne ei ainoastaan näytä ällöttiltä, ne myös on sitä. Jostain käsittämättömästä syystä treenaamisen mukana tulee usein terveellinen ruokavalio, mikä tarkoittaa kaikista herkuista luopumista ja parsakaalin ja vihersmoothieiden syömistä niiden sijaan.

Oma ongelmansa on myös laihtuminen. Kun treenaa paljon, laihtuu väkisin. Se tarkoittaa sitä, että vanhat vaatteet alkaa roikkua päällä ja näyttää hölmöiltä. Mitä sitten vaikka kroppa olisikin timmi ja lihaksikas kun näyttää roikkuvine vaatteineen lähinnä hopparilta.

Suurin ongelma on kuitenkin se, että kun liikkuu ja syö terveellisesti, on jotenkin ihmeellisesti myös energisempi ja jaksaa touhuta vaikka mitä muutakin. Itsetunto paranee ja yhtäkkiä sitä huomaa olevansa iloisempi ja hymyilevänsä useammin. Olo on kaikin puolin parempi ja siitä tulee sitten kerrottua myös somessa – ja fitnesshörhön leima on lyöty otsaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.