Hae
Metallisydän

Tankoja seinälle!

Oma kotikuntosalini Metallisydän Gym on kompakti, noin 12 neliön kokoinen, mutta todella kattavasti varusteltu pienkuntosali. Vaikka rajallinen tila asettaakin tiettyjä rajoituksia salin varustelulle, tulee sitä silti kehitettyä koko ajan eteenpäin, niin tälläkin kertaa kun laitoin hiukan lisää tankoja seinälle…

Idea

Nautin suuresti tuon oman kotikuntosalin kehittelystä ja varustelusta. Sillä oikealla kuntosalilla, jolla enimmäkseen treenaan, on setti kiinteitä painotankoja ja käytän niitä usein treeneissäni. Niistä lähti ajatus hankkia sellaisia myös kotisalille. Tuo ajatus kyti mielessä jonkin aikaa, kunnes viimein päätin sen toteuttaa. Tuollainen teline kaikkine tankoineen ei millään Metallisydän Gymille mahtuisi, joten ideaa piti soveltaa. Kun suunnitelma oli valmis, tilasin Gorilla Sportsilta tankotelineen ja viisi kiinteää painotankoa.

Toteutus

Kun toimitus saapui, ihailin hetken telineen osia, mutta sen kokoamisen sijaan otinkin rälläkän käteeni ja leikkelin tuon uutuuttaan hohtavan tankotelineen palasiksi…

Voin kertoa, että tällä melkein 20 asteen pakkasella katosi ohuista hanskoista huolimatta tunto sormista suhteellisen nopeasti metallista telinettä käsitellessä. Kaikki sormet oli kuitenkin onneksi vielä illalla tallella kun niitä laskeskelin.

Tuon leikkelyhomman jälkeen pääsin jatkamaan projektia sisätiloihin, mikä oli ihan kiva juttu ennen kuin olisin jäätynyt ihan kokonaan. Seuraavaksi irrotin seinältä entiset roippeet ja siirsin ne uusiin paikkoihinsa toisaalle salin seinälle. Sitten porasin telineen kappaleisiin reiät ja kiinnitin ne seinälle tarkkaan harkittuun paikkaan (siihen missä runkopuut levyn takana kulkivat).

En ole koskaan oikein tykännyt metallin työstämisestä, puutyöt on aina olleet enemmän minun juttuni. Homma onnistui kuitenkin jopa yllättävän hyvin ja ilman vastoinkäymisiä (En leikannut rälläkällä polveeni, poranterä ei katkennut yms.)

Lopputulos

Sitten ei enää tarvinnut muuta kuin nostella uudet painotangot uuteen upeaan, seisovasta telineestä ihan itse modattuun, seinälle asennettavaan tankotelineeseensä. Vitsi että olen taas ylpeä Metallisydän Gymin uudesta uudistuksesta.

tankoja

Mitäköhän sitä seuraavaksi keksisi… Tankotelineestä ainakin jäi vielä osia, mahtaisikohan niille vielä keksiä jotain käyttöä…

2 kommenttia

  1. huolestunut kirjoitti:

    Hyvää jälkeä.
    Pysyykö noi varmasti tuolla. Original telineessä on kallistus.

    • Metallisydän kirjoitti:

      Pysyy, noissa tapeissa on ”kolous” niin ettei pääse putoamaan. Varmuuden vuoksi tein tohonkin pienen kallistuksen, tosin todella pienen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.