Hae
Metallisydän

Kauan odotettu Power Rack on täällä!

Jo siinä vaiheessa kun viime syksynä alettiin suunnitella muuttoa uuteen kotiin, aloin suunnitella kotisalin laajennusta. Jo ennen kauppakirjojen allekirjoittamista minulla oli uuden isomman kotisalin pohjapiirros valmiina ruutuvihkoon piirrettynä ja kun asuntokaupat sitten alkuvuodesta varmistuivat, laitoin saman tien tilaukseen uuden ATX Power Rack:n. Korona on tuonut mukanaan monenlaisia ongelmia ja yksi niistä on ollut kuntosalilaitteiden loppuunmyynti lähes joka paikasta. Tiesin siis jo tilausta tehdessäni, että toimitusaika tulee olemaan pitkä. Nyt odotus on päättynyt, maanantaina peruutti Kaukokiidon auto pihaan ja toi odotetun lavallisen paketeita…

Kauan odotettu Power Rack on täällä!

Me oltiin maanantaina reissussa Turussa ja kun sain tiedon että paketit ovat saapuneet, osasi Sari jo ennustaa mihin minun aikani menee reissusta palatessamme. Eikä ollut Sari väärässä, ei siinä kauaa oltu kotona ehditty olla kun paketit oli jo kannettu autotalliin ja revitty auki.

Ensimmäinen haaste

Innoissani kuin pieni lapsi jouluaattona purin laatikoita ja levittelin Power Rackin osat kotisalin lattialle. Tiesin, että GoFitness Megastoresta tilaamani ATX Power Rack on sieltä järeämmästä päästä, mutta silti minut yllätti miten raskaita kaikki palkit olivat ja erityisesti miten valtavilla pulteilla ne koottiin…

Siinä kun pultteja tutkailin, nousi väkisin mieleen, että mahtaako minun hylsysarjastani löytyä riittävän suurta hylsyä tai onko edes jakoavaimeni riittävän iso noihin pultteihin ja muttereihin… No niinhän siinä kävi, että ostoksille oli lähdettävä, isoimmat pultit ja mutterit olivat 30 mm kokoisia ja oma hylsysarjani loppui jo 24 mm:iin…

Toinen haaste

Kun työkaluvalikoima oli päivitetty vastaamaan hieman isompiinkin haasteisiin, oli aika alkaa kokoamaan uuttaPower Rackia. Siinä paketteja availlessani ja pulttien kokoa ihmetellessäni en ollut huomannutkaan että kokoamisohjetta ei tullut missään vaiheessa paketeista vastaan. Kaivoin vielä varmuuden vuoksi uudelleen läpi kaikki pakkausmateriaalit ja muut, mutta ei, kokoamisohjetta ei löytynyt.

Hetken siinä joutui tuumailemaan kaikkien osien keskellä, mutta kyllä se ratkaisu oli alusta asti selvä. Hain sisältä läppärin ja avasin sen näytölle ison tuotekuvan, jossa näkyi kaikki tarvittava pulttien reikiä myöten. Mihin sitä kokoamisohjetta olisi edes tarvittu, kyllä nyt yhden Rackin kokoaa vaikka silmät kiinni!

Valmista alkaa tulla

Eikä siinä sitten enää kauaa nokka tuhissutkaan. Kun työkalut oli oikeanlaiset ja kuvan mallin mukaan kokosi, valmista tuli yllättävänkin nopeasti. Sen verran on pakko sanoa, että on sen verran järeä vekotin, että kestää meikäläisen treenien ohella pari ydinsotaakin horjumatta!

Rackin pystytolpat vedettiin kiinni ensin yksillä pulteilla alapalkkeihin ja sen jälkeen varmistettiin liitokset vielä tukiraudoilla ja niillä 30 mm pulteilla. Minulla ei tule koskaan olemaan tangossa niin paljoa rautaa, että se saisi tätä Power Rackia heilahtamaankaan.

Sen verran kustomoitu tämä Rackini on, että siihen alunperin kuuluvan tavallisen suoran leuanvetotangon tilalle halusin hieman erikoisemman moniotteisen leuanvetotangon. Näyttää aika paljon hienommalta kuin tavallinen suora tanko ja kyllähän sillä saa leuanvetoihin ihan erilaista tuntumaa kun voi käyttää erilaisia otteita.

Power Rack paikalleen ja telineet ja koukut seinille

Viimeinen haaste olikin sitten taas saada Rack siirrettyä oikealle paikalleen. Ei ole ihan kevyt siirreltävä, mutta sinne sen sain äherrettyä oikealle paikalleen ihan itse. Hiki kyllä tuli, se myönnettäköön.

Seuraavana operaationa olikin sitten levytankotelineiden ja taljakahvatelineiden asentaminen seinille. Se projekti oli saanut odottaa ihan sen vuoksi, että en halunnut turhaan porata yhtään ylimääräistä reikää noihin perkeleen koviin kiviseiniin ja vasta Rackin paikalleen saatuani tiesin mille kohdille kaikki telineet kiinnitän. Siellä nekin nyt kuitenkin ovat seiniin kiinnitettyinä.

Pientä viilausta vaille valmista

Nyt alkaa Metallisydän Gym olla aikalailla mallillaan. Rackin takana oleva peili pitää kiinnittää vielä seinään ja pari koukkua laittaa seiniin nostovöille ja kuminauhoille, sekä hylly CD-soittimelle… Ja tuleehan sitä varmasti mieleen vielä monenmoista pientä viilattavaa, mutta johan tuolla treenaamaan pääsee.

Ai niin, kuulin juttua, että GoFitness Megastoresta voisi tilata myös kustomoidun ATX levytangon omalla logolla… Onhan se nyt ihan pakko saada Metallisydän Gymille oma Metallisydän levytanko!

 

P.S. Jos kotisalin muuttoon ja rakentamiseen liittyvät jutut kiinnostaa, niitä löytyy täältä:

Metallisydän Gym muuttaa!

Metallisydän Gym 3.0 alkaa muodostua

Kotisalin lattia kuntoon

2 kommenttia

  1. Mike kirjoitti:

    Moro,

    Olen itsekin ollut aikeissa hankki vastaavanlaisen häkin. Mikä ATX:n malli sulla on noissa kuvissaÄ Näyttäsi koon puolesta passelilta omallekin kotisalille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.