Hae
Metallisydän

Suomen kesä parhaimmillaan

Kesä on nyt täällä ja vaikka lomaa ei ihan vielä olekaan, me lähdettiin viime perjantaina meidän ensimmäiselle pienimuotoiselle kesälomareissulle. Ensimmäinen kohde oli Naantalin Muumimaailma (josta juttua TÄÄLLÄ), mistä matka jatkui rankkasateen saattelemana kohti kesämökkiä, savusaunaa ja järvessä puikoimista. Vaikka matkalla vettä satoikin kuin aisaa, mökille päästessä sade oli kuin muisto vaan ja rentouttava mökkiviikonloppu sai alkaa.

kesä

Mökki

Olen ennenkin kirjoittanut mökistä ja sen erityisestä merkityksestä minulle. Se on ollut koko elämäni ajan se rakkain paikka, jossa sielu ja ruumis on päässyt lepäämään joka kesä. Mökillä, keskellä luontoa ja järven rannalla kaikessa hiljaisuudessa on toki rentouttavaa olla ihan millä säällä tahansa, mutta kyllä kunnon helle ja lämmin uimavesi antaa mökillä olemiselle sen oman, monesti kaivatun osansa.
On ihan mielettömän hienoa vaan heittää shortsit pois ja pulahtaa uimaan omasta mökkirannasta juuri silloin kun siltä tuntuu tai pulikoida ja leikkiä yhdessä Emilian kanssa lämpimässä vedessä nauttien auringon paahteesta.

Ihan suosikkijuttuja on myös lähteä veneellä uintireissulle meidän ”omaan salaiseen paikkaan” läheisen pienehkön saaren suojaiselle hiekkarannalle ja rantakallioille. Siellä on ihan oma tunnelmansa, ei muita ihmisiä missään…

Tuohon kaikkeen kun yhdistetään vielä runsaasti hyvää ruokaa, savusaunassa saunomista ja läheisten, rakkaiden ihmisten seuraa, ei kesäiseltä viikonlopulta voi paljon muuta vaatia.

Tätä on Suomen kesä parhaimmillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.