Hae
Metallisydän

Hyvä perse!

Hyvä perse! – Alla olevassa kuvassa suomalainen ammattilaiskehonrakentaja Kille Kujala esittelee massiivista lihaksistoaan tuplahauikset takaa -poseerauksessa. Kuvassa huomio kiinnittyy erityisesti selän lihaksistoon, mutta väistämättä myös reisiin ja pakaroihin, eli perseeseen.

hyvä perse

Hyvä perse!

Otsikosta huolimatta en tässä postauksessa keskity varsinaisesti kehumaan KIllen persettä, vaan pohtimaan kehonrakennuksen seksualisointia ja sitä, missä tapauksessa kyseinen ”Hyvä perse!” huudahdus on kehu ja missä loukkaavaa esineellistämistä.

Mies miehelle / mies naiselle

Yleisesti ottaen väittäisin, että mieskehonrakentajan ollessa lavalla, voidaan miespuolisen yleisön edustajan suusta kuultua ”Hyvä perse!”-lausahdusta pitää kehuna. Kehuksi voidaan tulkita jopa perseen kutsien, eli erottuvien lihassäikeiden ihastelu.

Mutta muuttuuko huudahduksen sisältö jos lavalla onkin nainen, vaikkapa bikinifitness-kilpailija takaposeerausta esittelemässä? Onko ”Hyvä perse!” enää siinä asetelmassa kehu, vai onko yleisöstä kyseisen lauseen huutaja pervo idiootti?

Entä muuttuuko asia jotenkin jos huudahduksessa kehutaankin jotakin muuta lihasryhmää? Onko mieskatsojan hyväksytympää huutaa naiskilpailijalle ”Hyvä selkä?” Ja jos näin on, miksi?

Molemmat, niin mieskehonrakentaja kuin naispuolinen bikinifitness-kilpailija kilpailevat arvostelulajissa, jossa arvostellaan lihasryhmien muotoa ja erottuvuutta, ihan yhtälailla arvosteltavana on selän lihakset kuin pakaralihaksetkin.

Entä sosiaalinen media?

Entä millä tavalla tilanne muuttuu siinä tapauksessa jos kilpailija esittelee lihasryhmiään sosiaalisessa mediassa ja yleisössä oleva ei huudakaan kommenttiaan katsomosta, vaan kirjoittaa sen kommenttina kuvan alle? Kokeeko mieskehonrakentaja kommentin kehuna? Entä bikinifitness-kisaaja? Vai ahdistaako ”Hyvä perse!” kommentit sosiaalisessa mediassa enemmän kuin kisakatsomossa? Kummassa kommentointi on sallitumpaa ja miksi?

Hetero- / homo-ulottuvuus

Jos en pohdinnoillani vielä tähän mennessä ole saanut lukijoille herneitä neniin, nyt se viimein onnistuu kun lähden pohtimaan asiaa hetero- / homo-ulottuvuudessa. Kysyessäni Killeltä lupaa kuvan käyttämiseen ja kertoessani mistä aihealueesta aion kirjoittaa, Kille kertoi saavansa yllättävän paljon ”Hyvä perse / hyvät reidet” -kehuja homoilta. Tästä päästään postaukseni viimeiseen pohdintaan… Jos yleisesti koetaan että mieskatsojan on sallittua kehua mieskilpailijan persettä, mutta naiskilpailijan perseen kehuminen on pervoa/junttia, muuttuuko ajatus jos kyseinen mieskatsoja onkin homo?

Kille Kujalan Instagram-tili löytyy TÄÄLTÄ, laittakaahan seurantaan! Enkä usko että Kille ottaa minkään lihasryhmänsä kehumista pahalla, oli kehujana sitten mies, nainen tai muunsukupuolinen, joten antakaa palaa vaan!

Ja jos kehuja haluaa huudella ihan livenä yleisöstä, Kille kilpailee seuraavan kerran 11.10.2020 Espanjassa Europa Pro -kilpailussa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *