Hae
Metallisydän

TRX-treeni kotona (tai missä vaan)

Nyt kun Koronavirus jyllää ja osa kuntosaleista on jo laittanut ovet kiinni, on hyvä kehitellä vaihtoehtoisia treenimuotoja. Ehkä yksi tehokkaimmista on TRX-treeni, jonka voi tehdä missä tahansa, myös kotona.

trx

TRX-treeni kotona

Tällainen liina/nauha treenisetti on yllättävän kätevä. Se menee pieneen tilaan ja sillä saa tehtyä tosiaan melkoisen monipuolistakin treeniä. Esittelen tässä vain muutamia liikkeitä, mutta jokainen voi itse kehitellä itse lisää, tai sitten googlata 🙂

Kyykky

Kyykky on yksi lihaskuntotreenin perusliikkeitä, joten sillä on hyvä aloittaa myös tämä treeni. Säädetään kahvat oikealle korkeudelle, tartutaan niistä kiinni ja nojaudutaan hiukan taakse. Sitten vaan laskeudutaan kyykkyyn (päästäen kädet suoristumaan) ja noustaan ylös.

Kulmasoutu

Kulmasoudussa otetaan kahvoista tukeva ote ja nojaudutaan reiluun takakenoon (sukat kannattaa otta pois, muuten luistaa jalat…) Sitten vedetään yläkeho ylös kyynerpäät kylkiä viistäen. Liike on sitä kevyempi, mitä pystympi asento on.

Punnerrus

Seuraavana liikkeenä tuttu punnerrus, joskin hieman haastavampana versiona. Otetaan jälleen tukeva ote kahvoista ja nojaudutaan etukenoon kahvojen varaan. Sitten punnerretaan kädet suoriksi ja palataan hallitusti takaisin aloitusasentoon. Liike on sitä kevyempi, mitä pystympi asento on. Ainakin aloittelijan kannattaa aloittaa melko pystyllä asennolla, liike on suhteellisen haastava.

Ojentajapunnerrus

Ojentajapunnerruksessa nostetaan kahvat suhteellisen ylös ja otetaan niistä tukeva ote. Sitten nojataan kahvoihin ja taivutetaan kädet pään taakse ikään kuin tehtäisiin ranskalaista punnerrusta ja työnnetään kädet suoriksi.

Askelkyykky

Askelkyykky vaatii jonkin verran tasapainoa, sillä siinä toinen jalkaterä pujotetaan läpi kahvan lenkistä ja toisella astutaan reilusti eteenpäin. Sitten yksinkertaisesti lähdetään tekemään askelkyykky-liikettä ja pyritän pitämään tasapaino ettei köpsähdetä turvalleen lattialle (ei sillä että minulle niin olisi käynyt…)

Vatsarutistus

Viimeisenä liikkeenä tehdään vatsarutistusta, jossa molemmat jalat pujotetaan kahvojen lenkkeihin, minkä jälkeen ojentaudutaan lankutus-asentoon. Siitä rutistetaan vatsalihaksilla peppu pystyyn ja laskeudutaan hallitusti takaisin alas.

Niin ja se treeni

Ei muuta kuin hinkutat menemään jokaista liikettä niin perhanasti!

2 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Hei,
  Kiitos vinkistä. Kerrotko vielä minkämerkkinen TRX-setti sinulla on käytössä. Suositteletko tuota tai jotain muuta merkkiä?
  Tilanne on nimittäin sellainen, että on pakko keksiä juniorikiekkoilijalle vaihtelevaa kotitreeniä kahvakuulien lisäksi ettei kiekot ala lentelemään pitkin seiniä. Saattaisi sitä itsekin pari kyykkyä tehdä ohikulkiessaan. t. Lätkämutsi

  • metallisydan kirjoitti:

   Mulla on itseasiassa kaksikin eri merkkistä settiä, mutta en niinkään näkisi merkitystä sillä minkä merkkinen setti on kyseessä. Luonnollisesti hinta ja laatu korreloi tässäkin tuoteessa jonkin verran ja itse en ostaisi sitä halvinta, mutta en kyllä myöskään sitä markkinoiden kalleinta vaihtoehtoa 🙂

   Tsekkaa hiukan eri nettikauppojen tarjontaa ja nappaa joku siitä hintahaitarin keskivaiheilta niin ei mene ainakaan pahasti metsään 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.