Hae
Metallisydän

Munaa suuhun?

Pääsiäinen – kaksimielisten munavitsien kulta-aika on taas käsillä. Taas laitetaan munaa piiloon tai suuhun tai kuka minnekin. Yllätysmunista löytyy aarteita ja tiput on ihan hulluina munan perään.

pääsiäinen

Pääsiäinen

Alunperin pääsiäinen, kuten monet muutkin juhlapyhät on peräisin raamatusta. Jeesus silloin sovitti ihmisten synnit, mutta jotenkin pääsiäiseen on nykyaikana saatu yhdistettyä tiput, rairuoho ja yllätysmunat. Olen aika varma että pari tuhatta vuotta sitten Golgatalla ei paljon kindereitä availtu…

Melkein uskaltaisin veikata, että jos napataan sattumanvaraisesti kymmenen peruskoululaista, aika harva tietää mistä pääsiäisessä on perimmiltään kyse. Sama tosin on esimerkiksi joulun suhteen. Useimmat pitävät joulupukkia joulun päähenkilönä ja vain aniharva tietää että joulupukki on oikeasti vain Petteri Punakuonon kätyri.
Ei me aikuiset sen parempia olla. Uskallan väittää, että siinä missä lapsille se suurin juttu pääsiäisessä on suklaamunat, meille aikuisille se isoin juttu on pari extravapaapäivää. Itse ainakin aion nautiskella pitkästä viikonlopusta ihan täysillä – suklaamunia napostellen.

Yksi kommentti

  1. Tiina kirjoitti:

    Tarkalleen ottaen tuo ei pidä paikkaansa, että pääsiäinen ja muut juhlapyhät olisivat alunperin Raamatusta. Oikeastihan nuo juhlat ovat olleet jo olemassa, mutta kristinusko on ominut ne ja antanut niille uuden sisällön. Sitä ennen juhlat Suomessakin ovat olleet varsin pakanallisia noitineen ja tonttuineen. Minun mielestäni sekin, että pääsiäisen ajankohta määräytyy kevätpäiväntasauksen jälkeisen täysikuun mukaan, kertoo enemmän juhlan pakanallisuudesta kuin raamatullisuudesta. Tokikaan en tiedä miten ne yllätysmunat asiaan liittyy…
    Pahoittelut tosikosta kommentista ei-niin-tosikkoon postaukseen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *