Hae
Metallisydän

Blogien kommentit – onko sinne oikeus kirjoittaa mitä tahansa?

Aihe ei sinänsä kosketa minua itseäni, jostain syystä Metallisydämen blogissa kommentointi on pysynyt asiallisena koko sen historian ajan. Ihan pari kertaa on tainnut tulla sellaisia kommentteja, joita olen joutunut jättämään julkaisematta. Lähinnä lähdin pohtimaan aihetta kuultuani jälleen millaista kuraa ja silkkaa ilkeilyä monet muut bloggarit saavat pahimmillaan päälleen…

oikeus

Onko blogiin oikeus kommentoida mitä tahansa?

Jostakin syystä ihmiset kuvittelevat että bloggareille saa kommentoida ihan mitä tahansa, koski se sitten ulkonäköä, parisuhdetta, lastenhoitoa, lukihäiriötä tai vaikkapa hiustenväriä. Bloggari on julkinen eläin, jolle saa sanoa mitä tahansa, nimimerkin takaa luonnollisesti.

Tottakai jokainen julkista blogia kirjoittava kirjoittaa blogiaan omasta vapaasta halustaan, tuoden itseään esiin ja tiedostaen sen riskin, että blogiin kirjoitettuja asioita saatetaan riepotella ja levitellä netissä, niitä saatetaan kommentoida ja ruotia keskustelupalstoilla ja kuvia saattaa löytyä mitä ihmeellisemmistä paikoista niiden blogissa julkaisemisen jälkeen. Silti ainakin minut yllättää kerta toisensa jälkeen ihmisten ilkeys, se että koetaan oikeutetuksi kommentoida ilkeästi haukkuen esimerkiksi treeniblogia kirjoittavan bloggaajan nenää, paksuja reisiä, ihmissuhteita, tai vaikkapa soveltuvuutta isäksi tai äidiksi. Ja tämä tehdään tahallaan, tarkoituksena loukata.

Pohdiskelin itsekseni, mikä on näiden kommentoijien motivaattori, mitä mielihyvää he saavat toisen nimettömästä loukkaamisesta? Tuleeko siitä jotenkin hyvä mieli jos saa bloggarin loukkaantumaan ja puolustautumaan kovin sanankääntein? Saako bloggarin mielen pahoittaminen kommentoijalle hyvän mielen? Tunteeko kommentoija silloin olevansa sankari, onnistunut edes jossakin asiassa elämässään? Jotenkin tulee mieleen ala-aste ja koulukiusaaminen…

Eikö olisi mukavampi jakaa ympärilleen hyvää mieltä, tehdä kauniilla sanoilla toisen päivästä hiukan parempi?

Yksi kommentti

  1. Toma Flyktig kirjoitti:

    Juuri näin, hyvä kirjoitus Jari, julkisuudessa oleva ihminen ei pitäisi olla avoinna kaikelle kommentoi niille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *