Hae
Metallisydän

Ihan paska talvi

Mä olen ennenkin valittanut talvista. Aiempina vuosina olen kitissyt lumesta, kylmyydestä ja kaikesta siitä ankeudesta mitä talvi tuo mukanaan. Olen aina ollut kesäihminen, nauttinut auringosta ja lämmöstä, jopa nurmikon leikkaaminen on mielestäni mukavaa puuhaa. Talven lumityöt taas on aiempina vuosina vituttaneet ankarasti, samoin pakkanen ja paleleminen. Tämä, kuten moni muukin asia on muuttunut parin viime vuoden aikana… Tämä on ollut ihan paska talvi.

talvi

Ihan paska talvi

Tänä vuonna odotin kuumeisesti että päästäisiin Emilian kanssa pulkkamäkeen, tekemään lumienkeleitä, rakentamaan lumiukkoja tai jopa tekemään niitä lumitöitä. No ei ole pahemmin tänä talvena pulkkaa tarvittu ja lumiukotkin on jääneet haaveeksi. Lomikolaa tai lapiotakaan ei ole tarvinnut varastosta esiin kaivaa.

Vaikka en mikään viherpiipertäjä olekaan ja ilmastunmuutos on lähinnä tuttu sana jostain Facebookin meemeistä ja norjalaisen pikkutytön puheista, niin onhan tämä nyt surullista että Suomessa, jossa kuitenkin talvi vie suhteettoman suuren siivun vuodesta, pitää lähteä lappiin jotta pääsee lumiukkoja rakentamaan.

Aika aina muokkaa muistikuvista ruusuisempia kuin ne oikeasti olivatkaan, mutta kyllä minä ainakin muistan elävästi, miten lapsena joka talvi peuhattiin lumihangessa ja rakenneltiin lumiukkoja, jopa lumilinnoja. Nyt olisin halunnut tarjota noita samoja puuhia Emilialle, mutta eihän tässä hitto vieköön tänä talvena muuta ole pystynyt tekemään kuin liukastelemaan jäisellä pihalla ja väistelemään vesilammikoita.

Nyt kun tammikuu alkaa olla lopuillaan, eikä lunta ole vielä näkynyt, ei sitä enää tarvitse tullakaan. Mä vedän kohta shortsit jalkaan ja alan odottaa kesää.

Jos et ole minun laillani luopunut toivosta, käy ihmeessä shoppailemassa House of Brandonista vaikka talvitakki pakkasten varalle niin kuin Sari teki. Ja suojaahan se takki lumen ja pakkasen ohella tuolta vittumaiselta tuuleltakin joka ulkona koko ajan puhaltaa…

Yksi kommentti

  1. T kirjoitti:

    Greta Thunberg on ruotsalainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *