Hae
Metallisydän

Haluatko eroon pyykkilautavatsasta?

Tämä viime vuosina paljon puhuttu fitness-touhu alkaa olla jo aikalailla nähty. Ihmiset alkaa olla kyllästyneitä pyykkilautavatsoihin ja piukkoihin pakaroihin, joita jokainen sosiaalinen media pullistelee. Enää ei kiinnosta vihersmoothiet eikä pepputreeniohjelmat, parsakaali alkaa pursuta korvista ja jäätelökin halutaan jäätelönä eikä minään helvetin lohilona. Mutta millä keinoilla tästä fitness-laiffista on mahdollista irtautua, päästä pois fitness-kuplasta?

Haluatko eroon pyykkilautavatsasta?

Oletko aikoinasi mennyt ja hypännyt tuohon fitness-kelkkaan, treenannut itsesi tikkiin noudattaen tarkaan säädeltyä treeniohjelmaa ja grammalleen mitattua ja aikataulutettua ruokavaliota – unohtaen siinä sivussa mitä se normaali elämä on? Ei hätää, autan sinut askel askeleelta pois fitness-kuplasta kohti stressittömämpää elämää ja pömppövatsaa.

Askel 1 – Skippaa jalkatreeni!

Mikään ei ole fitness-addiktille kauheampaa kuin jättää treeni tekemättä, erityisesti jos kyse on jalkatreenistä. Useimmat fitness-fanaatikot ovat valmiita kyykkäämään vaikka pyörätuolissa ennemmin kuin jättämään jalkatreenin tekemättä. Vieroitusohjelmamme ensimmäinen askel onkin jättää se jalkatreeni tekemättä – ja huomata että maailma ei lopukaan siihen!

Askel 2 – Syö pulla!

Tämä saattaa olla joillekin jopa hankalampaa kuin ohjelman ensimmäinen askel. Jotenkin valloilla on sellainen käsitys, että yksikin pulla saattaa romuttaa monen vuoden tiukan ruokavalion. Yksi pulla ja perse ja maha kasvavat muodottomiksi löllöröllöiksi ja elämä on pilalla. Paskapuhetta, yksi pulla ei ole mitään isommassa mittakaavassa, haukkaa ihan rauhassa ja kun makuun pääset, syö vaikka toinenkin!

Askel 3 – Unohda kelloon tuijottaminen!

Ihan oikeasti useimmat ihmiset selviävät arjesta seuraamatta ruoka-aikoja sekuntikellolla. Monet syövät silloin kun on nälkä, eivät silloin kun kolme tuntia on kulunut edellisestä ruokailusta. Kokeile jättää tuijottamatta kelloa, uskallan väittää että nälkä tulee yllättävän säännöllisesti.

Askel 4 – Yritä puhua vaikka säästä!

Kun siellä fitness-kuplassa on riittävän syvällä, jotenkin kuvittelee että jokaista tuttavaa kiinnostaa kuulla viime viikon intervallitreeneistä tai uudesta herkullisesta rasvattomasta ja mauttomasta pizzan korvikkeesta. Voin kertoa, ei kiinnosta. Kukaan ei myöskään ajattele että olet huono ihminen jos vatsalihaksia ei voikaan laskea hupparin läpi – ja jos ajattelee, voi suksia kuuseen.

Askel 5 – Ota rennosti

Ihan oikeasti, treenaamiseen, syömiseen ja ihan koko elämiseen voi suhtautua myös rennosti, ei kaiken tarvitse olla suorittamista. Fitness-touhu on ihan harrastajatasollakin jostain syystä niin kauhean vakavaa. Jokainen suupala lasketaan (ja kuvataan Instaan) ja treeniohjelmaa noudatetaan tunnollisemmin kuin liikennesääntöjä – arvatkaa kummassa on ihmishenkiä pelissä? Jos parin kuukauden sisällä on kisat tiedossa, saa homma ollakin vakavaa, mutta muulloin voi ihan oikeasti kisaajakin ottaa hiukan rennommin, puhumattakaan harrastajasta.

Ihan jokaisen hiukankin syvemmälle fitness-laiffiin sukeltaneen on hyvä tiedostaa se, että ihmisarvoa ei mitata rasvaprosentilla, ei hauiksen ympärysmitalla eikä kyykkytuloksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.