Hae
Metallisydän

Kun pelle kohtaa pellen – Metallisydän sirkuksessa!

Missä on mahdollisuus törmätä pelleen, tirehtööriin, voimamieheen ja akrobaattiin? No sirkuksessa tietysti! Me käytiin viikonloppuna katsomassa Sirkus Finlandian esitys ja nautittiin kyllä ihan jokainen 🙂

Sirkus Finlandia

Muistan elävästi, kun itse olin lapsi ja isä vei minut sirkukseen. Muistan hämmästelleeni trapetsitaiteilijoita ja ihailleeni norsuja jotka kulkivat sirkusteltassa ympyrää. Kyseinen sirkus oli silloin noin 30 vuotta sitten Sirkus Finlandia ja Sirkus Finlandian esitykseen me suunnattiin myös tänä viikonloppuna.

Oli hienoa seurata miten Emiliaa selvästi vähän aluksi jännitti sirkusteltan hämärässä, mutta kun pelle alkoi touhuilla hassutuksiaan, helpotti jännitys ja Emilia heittäytyi mukaan esitykseen nauraen ja popcornia mutustellen.

Sirkustirehtöörin johdolla esiintyivät vuorollaan niin jonglöörit, kehotaiteilijat ja temppuja tekevät ponit kuin voimamieskin, joka ensin veti autoa hampaillaan ja sitten jäi auton yliajamaksi… ja aina välillä esiin astui pelle hölmöilemään omia juttujaan.

Esitykset vangitsivat mukaansa niin pienemmät kuin isommatkin katsojat ja kun oli väliajan aika, marssittiin yhdessä ulos ostamaan herkkuja.

Väliaika

Väliajalla pohdiskelin itsekseni tota sirkustaiteilijoiden ammattia. Esitykset eivät olleet mitään turhanpäiväisiä, vaan tarkasti hiottuja ja harjoiteltuja ohjelmanumeroita. Vaatii lisäksi huimaa kuntoa esiintyä kolmesti päivässä täydelle teltalle, siinä on kyllä jokainen esiintyjä aplodinsa ansainnut.

Esitysten sijaan raskainta ammatissa varmaankin on kiertäminen, kiertueella ollaan mahdollisesti montakin kuukautta yhteen menoon ja läheisiä ja kotia tulee varmasti ikävä.

Jälkimmäinen puoliaika

Kaikki pohdintani kuitenkin jäi taas unholaan toisen puoliajan alkaessa. Jälleen päästiin ihailemaan erilaisia esityksiä trapetsilla tanssien, tuoleilla kiipeillen ja katonrajassa liidellen.

Huikeita esityksiä ja paljon naurua. Sitä oli meidän Sirkus Finlandia!

P.S.

House of Brandonissa on menossa ystävämyynnit, joissa on tarjolla tuhansia tuotteita alennettuun hintaan – ja koodilla YSTIS10 saa vielä extra -10% ystävämyyntituotteista!

TÄSTÄ shoppailemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.