Hae
Metallisydän

Missä mennään Sarin kisaprojektissa – Jari kertoo!

Pyysin Saria kirjoittamaan tänne blogiin bodyfitness-projektinsa kuulumisia, mutta jostain syystä Sari kieltäytyi ja väitti peiton alta, että keskellä yötä voisi olla jotain järkevämpääkin tekemistä. Siispä saatte tällä kertaa kuulla missä Sarin kisaprojektissa mennään Jarin kertomana, eli suoraan ja sensuroimattomana, Sari kun ei ole ede oikolukenut tätä postausta…

kisaprojektissa

Missä mennään Sarin kisaprojektissa?

Monesti ihmisillä on jotenkin selalinen kuva, että fitness on ainaista dieettiä ja kisabikineissä keikistelyä. Se nyt ei luonnollisestikaan pidä paikkaansa, vaan enimmäkseen se fitness on tasaista puurtamista ja juuri sitä Sarin projekti myös tällä hetkellä on.

Syömiset

Sarin välidieetti päättyi tammikuun lopussa. Toisin kuin esimerkiksi omalla kohdallani on tapana, ei dieetin loppuminen tarkoittanut Sarilla yletöntä herkkujen syömistä ja muuta porsastelua. Ei sinne päinkään, Sarin välidieetin loputtua on kalorimääriä on nostettu vähän kerrallaan ja sekin nosto on tehty lähinnä hyviä hiilareita ruokavalioon lisäämällä. Päivän ruoka-annokset tehdään siis edelleen keittiövaa’an kautta ja syöminen on hyvinkin tarkkaa puuhaa makrojakaumineen.

Yksi poikkeus tasaiseen syömiseen oli Sarin vapaasyöntipäivä pari viikkoa sitten. Tuon yhden päivän ajan Sari sai syödä ihan mitä itse halusi. Täytyy kyllä sanoa, että sitä päivää oli ilo olla myötäelämässä. Paitsi että pääsin itsekin osalliseksi monenlaisista herkuista, oli Sarin vilpitöntä iloa esimerkiksi korvapuustista mahtava seurata vierestä. Ei sitä tavallista korvapuustia osaa arvostaa lainkaan niin paljon jos niitä on mahdollisuus syödä ihan vaan kun tekee mieli…

TÄÄLTÄ löytyy kuvaus vapaasyöntipäivästä Sarin itsensä kertomana. Nyt tuokin päivä on enää muisto vain, vaikkakin ilmeisen hyvä sellainen, ja tasainen puurtaminen riisin ja kanan, pastan ja jauhelihan kanssa jatkuu…

Treenaaminen

Treenaamisen osalta on hiukan sama juttu. Treenaaminen on tasaista puurtamista selkeän progressiivisen treeniohjelman mukaan. Ei mitään ihmeellistä, mutta tulosta tulee ja käytettävät painomäärät kasvavat tasaisesti koko ajan.

Sarilla on nyt menossa ns. välikauden treeniohjelma, jonka Team WellGo:n valmentajat Ringa Ruisniemi ja Jani Sukeva ovat laatineet sillä ajatuksella, että muutaman kuukauden mittainen plussakalorijakso saadaan hyödynnettyä mahdollisimman hyvin. Treeniohjelmassa on priorisoitu tiettyjä lihasryhmiä, joihin onkin tullut ihan selkeää kehitystä jopa kohtalaisen lyhyessä ajassa.

Innostus kasvaa…

Kaiken tämän tasaisen puurtamisen keskellä Sarin innostus kasvaa koko ajan. Sari odottaa jo lähes malttamattomana tulevan kisadieetin alkamista, mutta samalla tuleva SM-kilpailu myös jännittää ja jopa pelottaakin jossakin määrin. Onkin aika jännä seurata, miten kisaprojektista puhuttaessa Sarin kasvoilla vaihtelevat valtava innostus ja selkeä päättäväisyys maustettuna ajoittain pienellä pelonsekaisella pakokauhulla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *