Hae
Metallisydän

Mikä ihmeen Metallisydän?

Tervetuloa Metallisydän-blogiin!

Nyt kun muutto FitFashionista tänne Terve.fi-sivustolle on hoidettu, on ehkä aika palata perusteisiin ja kertoa hiukan mistä tässä Metallisydän-blogissa oikeastaan on kyse…

Blogin virallinen esittely on seuraavanlainen: Metallisydän-blogista löytyy huumorin sävyttämiä kirjoituksia treenistä, ruuasta, lisäravinteista ja elämästä yleensäkin. Perhe-elämä ja isyys ovat vahvasti mukana blogissa, jossa treenataan ajoittain kovaa ja vietetään paljon aikaa perheen kanssa.

Todellisuudessa kirjoitan blogiin ihan kaikesta elämääni kuuluvasta, oli se sitten kyykkytreeniä salilla tai tahtojen taistelua nelivuotiaan pikkuprinsessan kanssa kotona. Vahvoina teemoina mukana on myös muunmuassa vaimoni Sarin valmistautuminen syksyn 2019 body fitness-kisoihin ja pienen staffipennun toilailut ja epätoivoiset koulutusyritykset…

metallisydän

Mikä Metallisydän?

Kerronpa seuraavaksi hiukan enemmän itsestäni ja historiastani, miten tähän on oikein päädytty…

Koska treenaaminen on vuosikaudet ollut iso osa elämääni ja Metallisydän-blogikin sai alkunsa treeniblogina, on luonnollista lähteä liikkeelle treenihistoriastani, ketä se ikinä sitten kiinnostaakaan.

Ensimmäisen kerran tallustelin kuntosalille -90 luvun puolivälissä (noin 15-vuotiaana) eikä siltä tieltä ole ollut paluuta. Ensimmäiset vuodet treenaaminen oli hyvin perinteistä nuoren pojan treeniä, eli penkkiä ja hauista tuli hinkattua ihan kunnolla. Vuosien mittaan tietoa ja taitoa kertyi ja samalla treenaaminen muuttui tavoitteellisemmaksi ja tuloksekkaammaksi.

Olen elänyt oman aikani fitness-kuplassa, jolloin koko muu elämä rytmitettiin treenaamisen ja ruokailujen mukaan. Treenit tuli ykkösenä ja kaikki muu vasta niiden jälkeen. Nautin tuolloin bodarin elintavasta, kovasta treenistä ja tarkasta ruokavaliosta. Nautin niistä edelleen, mutta viime vuosina kupla on puhjennut ja muut asiat ovat nousseet treenaamista tärkeämmiksi.

Vuonna 2013, ennen kuplan puhkeamista…

Vaikka fitness-kuplani puhkesikin, ei treenaaminen ole mihinkään hävinnyt, edelleen treenaan säännöllisesti ja tavoitteellisesti, joskaan en ihan niin vakavissaan kuin ennen. Huomattavasti vakavampaa treenaaminen onkin tällä hetkellä vaimollani Sarilla, jolla tähtäin on syksyn 2019 Body Fitneksen SM-kilpailuissa. Blogissa seurataankin tiiviisti Sarin matkaa kilpalavalle kaikessa ihanuudessaan ja kamaluudessaan mitään sen suuremmin sensuroimatta.

Elämä kuntosalin ulkopuolella

Elämäni mullistui syksyllä 2014 syntyneen pienen Metalliprinsessan myötä, jolloin viimeistään asiat saivat aivan uudenlaisen tärkeysjärjestyksen. En olisi osannut kuvitellakaan millaisen määrän rakkautta ja onnellisuutta oma lapsi mukanaan tuo. Emilia on tuonut elämääni ihan uudenlaisen näkökulman ja pysyvän hymyn huulilleni, vaikka lapsiperheen arki ei aina ihan haasteetonta olekaan…

Arkeani rytmittää työ lastensuojelulaitoksessa ja luonnollisesti tämän blogin kirjoittaminen. Töiden ja molempien treenien sovittaminen lapsiperheen arkeen tuokin välillä mukanaan omat haasteensa, mutta ainakaan viikot eivät ole koskaan samanlaisia, vaihtelevuutta ja vipinää riittää.

Ja jotta elämässä ei olisi sitä pienintäkään tylsää hetkeä (tai mahdollisuutta levähtää) päätettiin tänä syksynä hankkia meidän perhettä täydentämään vielä pieni ilopilleri, staffipentu Rocky. Vilinää ja vilskettä on kyllä kieltämättä riittänytkin. Mutta ei hätää, useimmat staffitkin rauhoittuvat ainakin vähän heti siinä kymmenen vuoden ikäisinä.

Tästä kaikesta ja monesta muusta, sekä pysyvästä pilkkeestä silmäkulmassa koostuu Metallisydän-blogi, tervetuloa seuraamaan meidän perheen koettelemuksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.