Hae
Metallisydän

Onko tämä Metallisydämen blogin loppu?

Kaikki asiat ei pysy ennallaan ja joskus myös hyväksi koetut jutut muuttuu tai loppuu. Olen aloittanut oman blogi-urani yhdeksän vuotta sitten, silloin kun bloggaaminen ei vielä ollut muotia. Olen elänyt mukana blogimaailman kasvussa oman blogini kasvaessa samalla tasaisesti vuosien myötä. Viime vuosi olikin tähän mennessä Metallisydämen blogin menestynein ja sama meno on jatkunut myös tämän vuoden puolella. Työtä sen eteen olen tehnyt uskomattoman paljon ja läppärin äärellä on tullutkin vietettyä lukemattomia tunteja…

Seuraan blogin kävijämääriä tasaisesti, kuten myös liikenteen lähteitä. Olen aika hyvin perillä kävijämääristäni, kohderyhmästäni ja siitä, mistä lukijat blogiini eksyvät. Facebook on ollut jo pitkään tärkeä kanava uusien blogitekstien jakamisessa ihmisten nähtäväksi ja moni blogin lukija onkin seurannut blogin julkaisuja Facebookin kautta. Nyt maaliskuussa kävijämäärissä on ollut havaittavissa selkeä lasku ja syykin on selvillä, Facebook muutti algoritmiaan siten, että tietynlainen sisältö, johon esimerkiksi Metallisydämen blogin Facebooksivun jaot kuuluvat, ei enää nouse näkyviin edes sivua seuraavien käyttäjien seinälle. Käytännössä siis Facebookin kautta blogiani (tai muita blogeja tai vastaavia sivuja) seuraavat eivät enää näe uusia blogikirjoituksiani ja olen viimeisen viikon aikana saanut useammankin kyselyn onko blogi tauolla tai jopa kokonaan kuopattu.

No otsikkoon viitaten, ei tämä Facebookin muutos tietenkään tarkoita Metallisydämen blogin loppua, päin vastoin. Sama tahti postauksissa jatkuu edelleen ja uusia mahtavia iseoita on takataskussa roppakaupalla.
Näitä erilaisia muutoksia on tullut vastaan ennenkin ja aina niihin on mukauduttu, niin tähänkin. Ottaa ehkä hetken aikaa ennen kuin kaikki uskolliset lukijat löytävät uuden tavan pysyä kärryillä uusista postauksista ja uusien lukijoiden tavoittamiseksi täytyy keksiä uusia keinoja.

Tässä näin alkuun pari vinkkiä, jolla on mahdollista pysyä paremmin perillä julkaisuista:

1. Käy muuttamassa Facebookin seuranta-asetuksista päälle ”näytä ensin”

Tietokoneella muutos tehdään tästä


Mobiilissa muutos tehdään tuolta


Tällä valinnalla pystyt vaikuttamaan siihen, miltä kavereilta tai sivuilta haluat julkaisuja seinälläsi nähdä. Jos siis Metallisydämen blogin julkaisut kuuluvat siihen joukkoon, kannattaa muutos käydä tekemässä. TÄSTÄ pääset tekemään muutoksen.

2. Tykkää, kommentoi ja jaa

Mitä enemmän ja useammin olet aktiivinen sivun julkaisujen suhteen, sitä todennäköisemmin ne nousevat seinällesi näkyviin myös jatkossa. Käy siis tykkäämässä, kommentoimassa ja jos siltä tuntuu, myös jakamassa julkaisu omalla (tai kaverin 😉 ) seinällä muutaman saatesanan kera.

3. Lisää blogisivu tai sen Facebook-sivu kirjanmerkkeihisi ja käy päivittäin kurkkaamassa onko jotain uutta tullut julkaistua.

Useimmiten on, pyrin olemaan aktiivinen blogin suhteen ja viikossa julkaisen keskimäärin kuusi uutta blogipostausta. Yhden päivän olen yrittänyt pitää viikossa vapaata, ihan aina en kuitenkaan ole sitäkään malttanut…
 
Näillä vinkeillä voit jatkossakin nauttia laatujutuistani eikä Facebook-seinäsi täyty yksinomaan tylsien kavereittesi tylsistä päivityksistä…
Tässä vielä lopuksi muutaman viimeisimmän blogipostauksen Facebook-jaot, käy ihmeessä kurkkaamassa, kommentoimassa ja jakamassa, kiitos!

3 kommenttia

 1. Larre kirjoitti:

  Bloglovin’ on näppärämpi tähän tarkotukseen! 🙂

 2. Hanna kirjoitti:

  Hui kun säikähin että lopetat ;)!
  Sun tänhetkisistä ruokailuista ja treeniohjelmista sun muista ois kiva saada postausta, jos mitenkään postauskalenteriin mahtuu! 🙂 Olet blogiympäristössä mukavan erilainen yksilö, kun paljon näitä fitnessmimmejä tässä lueskee. EI toki mitään pois heistä, mutta onpahan joku joka todella erottuu!

 3. Tanja kirjoitti:

  Itse tulen tänne useimmiten Instagrammin kautta vaikkakin kaikki seuraamani blogit ovat puhelumessa tallennettuna selaimen muistiin ?
  Itse olen suunnitellut myös blogin perustamista mutta nimen keksiminen on ihan juuttaan vaikeaa ja varsinkin kun aihealueet pyörisivät ruuasta ratsastamiseen ja raveihin ja kaikkea siltä väliltä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.