Hae
Metallisydän

Helteinen juhannus 2020

Juhannus oli helteinen ympäri Suomea, sosiaalisesta mediasta sai ihailla runsain määrin kuvia peilityynistä järvistä, uimisesta ja juhannuksen vietosta. Jos et ole jo ihan juhannus-ähkyssä, tässä hieman tarinaa meidän helteisestä juhannuksesta – ja kuvia peilityynestä järvestä ja uimisesta.

juhannus

Helteinen juhannus 2020

Me vietetään perinteisesti juhannusta vanhempieni mökillä. Juhannukseen kuuluu hieman säästä riippuen enemmän tai vähemmän uimista, useimmiten paljon saunomista niin tavallisessa puusaunassa kuin ikivanhassa savusaunassa ja useimmiten retki järven toiselle puolelle meidän lempi-autiosaareen, jonka kallioilla on otettu monia upeita kuvia, kuten tuo tämänkin postauksen ensimmäinen kuva. Tänäkin juhannuksena siis käytiin kyseisessä saaressa pienellä piknikillä.

Tänä vuonna juhannus oli poikkeuskellisen helteinen ja koska hellettä oli ollut jo ennen juhannustakin, oli järven vesi ehtinyt lämmetä mukavan uintilämpöiseksi. Niinpä me uitiinkin todella paljon. Erityisesti uimisesta nautti Emilia, mutta täytyy myöntää, ettei se meille muillekaan kovin vastenmielistä ollut 😀

juhannus

juhannus

juhannus

Rauhallisuus

Meidän mökkijuhannukseen ei kuulu pauhaava musiikki eikä kännissä örveltäminen. Enemmänkin juhannus on luonnon keskelle rauhoittumista ja siitä rauhallisuudesta nauttimista. Tänä vuonna luonto tarjosikin parhaintaan paitsi ihanalla lämmöllä, myös sillä rauhallisuudella. En muista milloin järvi olisi ollut yhtä peilityyni kuin tänä juhannuksena.

Aiemmassa postauksessa ennen juhannusta kirjoitin juhannuksen vieton eri ikävaiheista (kyseinen postaus löytyy TÄÄLTÄ). Ja voin kyllä sanoa että noista juhannuksen vieton ikävaiheista tämä on aika mahtava vaihe. Itse nautin juuri tällä hetkellä, tässä ikävaiheessa suuresti tällaisesta rauhallisesta perhejuhannuksesta. Sen lisäksi on ihana nähdä miten paljon Emilia nauttii uimisesta ja saunomisesta ja isovanhempien kanssa touhuamisesta. Juhannuspäivänä kun me istuttiin Emilian kanssa savusaunassa muiden jo lopetettua saunomisen ja juteltiin, Emilia totesi, että ”isi, tää on paras juhannus ikinä”. Siihen ajatukseen oli helppo yhtyä.

Sarin juhannusmekko on tilattu House of Brandonista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.