Hae
Metallisydän

Mistä eri urheilulajit on saaneet alkunsa?

Kaikki tietää legendan, jonka mukaan Tahko Pihkala olisi aikoinaan kehittänyt pesäpallon ajatuksenaan opettaa nuoria sotapoikia juoksemaan, heittämään kranaattia ja lyömään venäläisiä puukepeillä. Paskapuhettahan se on, mutta olkoon. Mutta entäs ne muut urheilulajit sitten? Miten ne on saaneet alkunsa?

Mistä eri urheilulajit on saaneet alkunsa?

Jalkapallo on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja hölmöydessään ihan järkeenkäypä laji. Joku alkuihminen on joskus ottanut maasta kookospähkinän ja lähtenyt potkimaan sitä. Ei aikaakaan kun muut alkuihmiset ovat liittyneet mukaan ja homma on ollut valmis, jalkapallo urheilulajina on kehitetty.

Eihän ne alkuihmiset kauaa pystyneet sovussa sitä kookospähkinää potkimaan, vaan ennemmin tai myöhemmin joku otti sen käteen ja lähti juoksemaan muita karkuun. Muut luonnollisesti yritti saada tämän sooloilijan kiinni ja vetää turpaan. Näin tuli kehitettyä amerikkalainen jalkapallo ja rugby.

Eräs kaljupäinen alkuihminen kookospähkinä kainalossa…

Mutta oletteko koskaan miettineet että kuka helvetin neropatti on joskus keksinyt liittää kengän pohjaan metalliterän ja lähteä sellaiset jalassa koikkelehtimaan jäälle? No joku tämänkin älynväläyksen on joskus saanut kun kerran luistimet on kehitetty. Ja kun luistimilla se pallon potkiminen on niin hiton hankalaa, on käteen otettu kepit, joilla on tökitty mandariinia sinne tänne. Näin on kehitetty jääpallo. Ja sen jälkeen kun Janne istui mandariinin lyttyyn, kehittyi jääkiekko.

Koripallo onkin sitten jo hankalampi, kookospähkinät kun ei pompi… Täytyy kyllä rehellisesti sanoa että minulla ei ole aavistustakaan mistä idea pallon pomputtelemiseen ja pieneen koriin heittämiseen on saanut alkunsa, sen verran typerää touhua se on nykypäivänäkin, sanoo Lauri Markkanen sitten mitä tahansa. Sen sijaan lentopallo on helppo, se on selvästi kehittynyt alkuihmisen ilkeyden ja kiusaamisvietin kautta. Pasilta on pöllitty pallo ja sitä on heitelty ja pompauteltu kiusaajalta toiselle. Idea on edelleen sama, Pasi on vaan vuosikymmenten varrella muuttunut verkoksi.

Entä muut lajit? Kertokaa meidä kaikkien viihdykkeeksi omat ideanne mistä eri urheilulajit on saaneet alkunsa!

Yksi kommentti

  1. Aliisa kirjoitti:

    Curling taisi olla epätoivoinen yritys tehdä lattian moppaamisesta hauskempaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.