Hae
Metallisydän

Karmarock 27 – Fiilistelyä vuodelta 2018

Julkaistu alunperin vuonna 2018

Karmarock on festarina ihan omaa luokkaansa. Se ei ole suurin, se ei ole kaunein, eikä siellä ole esiintynyt Antti Tuisku, ainakaan vielä. Sen sijaan Karmarock on lämminhenkinen ja yleisöystävällinen ja siellä esiintyy Maj Karma, ainakin useimmiten.

2018

Karmarock 2018

Vuonna 2018 Karmarock järjestettiin 27. kerran ja edelleen Harjavallan koulukeskuksen rannassa on aistittavissa se sama tunnelma kuin silloin yli 20 vuotta sitten, kun ensimmäisen kerran Karmarockiin tulin Maij’ Karman Kauniita Kuvia katsomaan. Heti seuraavana vuonna tulin uudestaan, vaan en enää pelkästään MKKK:ta katsomaan, vaan ihan yhtä paljon kokemaan Karmarock uudelleen. Siitä lähtien sama festarifiilis on ollut päästävä kokemaan joka vuosi ja Karmarock onkin ollut kesän kohokohta, jota ei vaan voi jättää välistä.

Perinteet kunniaan

Monilla Karmarock-konkareilla on omat perinteensä, eräät syövät vuosittain porukalla festarikaalin, toiset leipovat mukaan Karmarock-leivoksia. Meidän perinteet on hiukan mielikuvituksettomampia, alkumaljat ennen festareita ja leiriytyminen samaan paikkaan samojen puiden katveeseen joka vuosi. Tänä vuonna jouduttiin hiukan siirtämään roskiksia kun joku pöhkö oli laittanut ne meidän viltin paikalle 😀

Vanhoja Karmarock-perinteitä oli palautettu myös järjestäjien puolelta. Vuosia ja vuosia sitten Karmarockissa pääsi kokemaan maailman pienimmän yökerhon ja toisena vuonna kokeilemaan polkupyöräsimulaattoria. Tänä vuonna paikalle oli rakennettu rumpusimulaattori, jossa kuka tahansa pääsi kokemaan millaista on soittaa rumpuja Maj Karmassa. Aika nopeasti oli todettu, että meikäläisestä ei kyllä rumpalia tule – samaa mieltä oli Jii Savolainenkin 😀

Festarifiilistelyä ja piknikkiä

Kun haaveet rokkitäjhteydestä oli jälleen kerran haudattu, oli oikein sopivaa istua viltille fiilistelemään yleistä tunnelmaa, herkutella piknik-eväillä ja kuunnella ensimmäisten bändien, kuten Kesä, Saijaa Saijaa ja M musisointia. Kaikki edustivat omalla tavallaan juuri tilanteeseen sopivaa hyvänmielen festarimusaa. Hankala siinä oli pitää yrmeää rokki-ilmettä kasvoilla kun koko ajan hymy pyrki huulille.

Kirjailijanurkkaus

Jo perinteiseksi muodostunut (toinen kerta) Koo Kuritun kirjailijanurkkaus oli tälläkin kerralla mielenkiintoinen lisä festariohjelmistoon. Tänä vuonna Kuritun haastateltavana oli todellinen kirjallisuuden rokkistara, mies Fingerporin takana, Pertti Jarla.

Yhtään en ihmettelisi vaikka Fingerporissa alettaisiin tämän jälkeen järjestää ihan omia Fingerrock-festareita, uskon että materiaalia karikatyyppisine festarikävijöineen oli ainakin helppo löytää… Saa nähdä törmätäänkö Fingerporissa kaljupäiseen rock-hörhöön…

Tuttuja naamoja ja tuoretta rockia

Karmarock on tapahtuma, jossa joka vuosi törmää tuttuihin, joita ei muulloin tule tavattua. Karmarock on myös tapahtuma, jossa rokkitähdet pyörivät meidän tavallisten kuolevaisten parissa. Maj Karman basistin, Koo Kuritun kanssa on jutusteltu mukavia joka vuosi, niin tälläkin kertaa. Sen verran mukava mies on kyseessä, että häntä voisi erehtyä luulemaan ihan tavalliseksi ihmiseksi 😉

Ursus Factoryn keikka houkutteli yleisöön myös Teppo Vapauden, jonka uuden musiikin rockshowhun kannattaa ehdottomasti tutustua, jos se ei ole vielä tuttu.

Tuosta Ursus Factorysta olin kuullut hehkutusta jo aiemmin, enkä pelkästään Tepolta. Itse näin Karmarockissa Ursus Factoryn ensimmäistä kertaa livenä ja täytyy kyllä sanoa, että oli se niin vitun ihan jees.

Isoja staroja ja tribuuttia

Illan pyhä kolminaisuus muodostui peräkkäin eri lavoilla esiintyneistä Kotiteollisuudesta, Vanhoista Kuvista ja Maj Karmasta. Kotiteollisuus on esiintynyt Karmarockissa 20 vuotta sitten ja nyt heti uudelleen. Keikkasetti oli jostain syystä kokenut melkoista uudistumista ja tannerta tömisyttivät kaikille tutut superhitit.

Seuraavana vuorossa oli Vanhat Kuvat, joka on coverbändi Maij’ Karman Kauniiden Kuville. Tämä keikka oli tietynlainen unelmien täyttymys, sillä vuodesta toiseen olen odottanut Karmarockissa kuulevani vanhoja Maj Karman Kauniiden Kuvien biisejä ja nyt niitä tuli täysi setillinen mukaan lukien Valaiden laulu ja Metallisydän. Ihan törkeän hienoa! Toivon vakaasti, että Vanhoja Kuvia tultaisiin kuulemaan Karmarockissa joka vuosi, kyllähän ne sinne kuuluu kuin mato maasta poimittuun omenaan!

Pyhän kolminaisuuden kruunasi mikäpä muukaan kuin festareiden isäntäbändi itse, eli Maj Karma! Olen ollut ihan fiiliksissä Maj Karman uudesta levystä 101 tapaa olla vapaa ja niinhän ne biisit toimi livenä törkeän hyvin. Erityisesti Ei paholaisii oo sai kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.

Tuon kolmen keikan putken jälkeen oli mukava raahautua viltille lataamaan hiukan akkuja, olo oli aika puhki. Jonkun aikaa lepäämistä, juttelua ja hyvää seuraa, niin vielä jaksoi käydä hiukan heiluttamassa tukkaa Beast In Black:n raskaan musiikin tahdissa ja nytkymässä Töölön Ketterän tahtiin.

Ihan törkeän hieno Karmarock 2018, nähdään ensi vuonna

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *