Hae
Metallisydän

Sarin dieetti alkoi, miten on Jarin ruokavalion laita?

Tämän viikon maanantaina alkoi Sarin välidieetti matkalla kohti Body Fitness SM-kilpailua vuonna 2019. Sari siis pudottaa kaloreita ja laskee hiilarigrammoja, mutta miten on Jarin ruokavalion laita? Onko menossa tukidieetti vai mussutetaanko pullaa toisen kärvistellessä miinuskaloreilla?

Kuvassa on kaksi annosta, kumpi on Jarin ja kumpi Sarin annos?

Vastaus löytyy postauksen lopusta.

Miten on Jarin ruokavalion laita?

No itseasiassa mussutettuaan pullaa ihan riittävän kauan, alkoi Jarillakin jokin aika sitten tuntua pitkästä aikaa kiinnostusta painonpudotukseen. Osasyynä saattoi toki myös olla etelän lomareissun kuvissa pömpöttävä isimasu ja alati kiristävät housut… No oli motivaation syy mikä tahansa, Jari aloitti tarkan ruokavalion noudattamisen jo muutama viikko sitten…

Jari:

No joo, tulihan tuossa syötyä aika vapaasti jo suhteellisen pitkään, mikä väistämättä näkyi myös vyötäröllä. Tai oikeastaan se perus ruokavalio on ollut aika pitkälti taustalla kunnossa koko ajan, mutta sen päälle olen syönyt aika paljon kaikenlaista höttöä. Keväällä jo kokeilin aloitella dieettiä, mutta se ei pitkälle kantanut, motivaatiota ja kiinnostusta ei vaan ollut.
No nyt muutama viikko sitten juttelin erään tiukassa kunnossa olevan kaverin kanssa salilla ja hän kertoi kiristyneensä huomattavasti noudattamallaan erikoisruokavaliolla. Juteltiin lisää ja Anssi kertoi enemmän ruokavaliostaan. Se jäi kutkuttelemaan ja niinpä aloitin itsekin vastaavanlaisen ruokavalion noudattamisen muutaman päivän kuluttua.

3+1 dieetti

Kyseessä on 3+1 dieetti, jossa kolme päivää syödään suhteellisen minimaalisesti hiilihydraatteja ja neljäntenä tankataan niitä enemmän. En tiedä tarkalleen miten homman ”kuuluisi” mennä, mutta minun mukaelmani on seuraavanlainen:
Kolmena hiilarittomana päivänä syön neljä kertaa päivässä. Jokainen päivän ateria sisältäänoin 50 grammaa proteiinia, 12 grammaa hiilihydraattia ja vaihtelevasti rasvaa. Päivän kokonaiskalorit pyörivät hiilarittomina päivinä noin 1500 paikkeilla.
Neljäntenä päivänä syön sitten hiilareita ihan niin paljon kuin hyvältä tuntuu. Tarkoitus ei siis ole ahtaa niitä sisäänsä ähkyyn asti tai syödä pelkkiä herkkuja koko päivä, vaan sisällyttää jokaiselle aterialle runsaasti hyviä hiilareita ja jos vielä siltä tuntuu, ei sen korvapuustin tai karkinkaan syöminen väärin ole. Kalorimäärää en ole kertaakaan tällaisena hiilaripäivänä laskenut, eikä se edes minua kiinnosta.

Miten se sitten on toiminut?

No voin heti alkuun sanoa, että minä olen tykännyt! Tottakai niinä kolmena päivänä on nälkä, mutta ne kestää oikein hyvin kun tietää, että ihan parin päivän päästä saa taas syödä reilummin. Energiatasot on olleet koko ajan hyvät, neljännen päivän tankkaaminen riittää pitämään energiatasot ylhäällä taas seuraavat kolme hiilaritonta päivää.
Tämä on siitä jännä dieetti, että päätin heti alkajaisiksi etten ota siitä minkäänlaista painetta. Jatkan vain niin kauan kuin itsestä hyvältä tuntuu ja myös lopetan jos siltä tuntuu. En myöskään ole käynyt kertaakaan vaa’alla koko projektin aikana. Sen kuitenkin tiedän, että vatsa ei pömpötä yhtään siihen malliin kuin ennen projektia ja housut alkavat kohta pyöriä jalassa…

Niin ja siihen alun kysymykseen vastaus: Jarin annos oli se vasemman puoleinen, 200 g kanaa ja kaksi riisikakkua

6 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  1500 kaloria päivässä aikuisella miehellä? Eihän tollasella määrällä pärjää teinityttökään 😀 miten treeni kulkee tollasella energiamäärällä vai treenatko edes tällä hetkellä?

  • Metallisydän kirjoitti:

   Ei pärjääkään, pitkällä aikavälillä. Se neljäs päivä onkin se merkitsevä, silloin kalorit nousee varmaankin johonkin 5000 paikkeille. Samalla täyttyy kolmen päivän aikana tyhjentyneet energiavarastot, eli treenata jaksaa ihan hyvin.
   Viinon kokonaiskalorit on ihan siedettävät, mutta kuitenkin miinuksen puolella eli paino laskee.

 2. Jutta kirjoitti:

  Moi,
  Sopisko tuo 3+1 myös naispuoleiselle,joka aluais karistaa muutaman kilon :).

  • Metallisydän kirjoitti:

   Miksikäs ei sopisi… Kannattaa sitä kokeilla, mutta omalla vastuulla 🙂

 3. Heidi kirjoitti:

  Tämähän alkoi kiinnostaa! Onko vähähiilarisina päivinä siis tarkoitus tai pakko pitää kalorit noin alhaalla, että tuo 1500 on yläraja? Jos sen ylittää niin onko turha silloin odottaa tuloksia?
  KIitos muuten kivasta blogista, taitaa olla eka kerta kun kommentoin 🙂

  • Metallisydän kirjoitti:

   Ei se mikään varsinainen yläraja ole, mä uskon että tulosta tulee vaikka olisi ylikin. Toki yksilöllistä tämäkin 🙂 Kuitenkin kun hiilarimäärä on tosi alhaalla, ei niitä kaloreita ihan hirveästi ylikään kerry 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *