Hae
Metallisydän

Saanko kertoa sulle ihmedieetistä?

”Kuule, mitä jos mä lupaan sulle, että tällä kertaa sun dieetti onnistuu? Paino tippuu varmasti ja vielä ihan ilman nälkää…”

ihmedieetistä

Saanko kertoa sulle TOTUUDEN ihmedieetistä?

Vastaavanlaisia ja vieläpä kuvan karhun kanssa ihan yhtä vilpittömällä ilmeellä luvattuja ihmedieettejä alkaa olla taas kaikki paikat tulvillaan, onhan nyt uudenvuoden lupausten kariuduttua alkamassa jo vuoden toinen dieettien kultakausi kun lähdetään epätoivoisesti tavoittelemaan kesäkuntoa…

Erilaisia dieettipäätöksiä tehdään taas roppakaupalla ja samalla erilaisia ihmedieettejä markkinoidaan mitä ihmeellisemmillä lupauksilla. On ketoosia, atkinsia, paleatoa, cambridgea, VHH:ta, zonea ja vaikka mitä ja lupauksia vielä enemmän. ”Ei nälkää”, ”Saat syödä niin paljon kuin haluat”, ”laihdut varmasti”, ”tukka kasvaa takaisin päähäsi ja alat kakkia kultamunia” jne. Lähes poikkeuksetta lupaukset eivät kuitenkaan pidä paikkaansa, kuten itse karvaasti jouduin kokemaan tuon viimeisen lupauksen kohdalla…

Ikävä tosiasia on, että laihtuakseen on nähtävä huomattavasti enemmän vaivaa kuin lihotakseen

Onhan se nyt houkutteleva ajatus, vuoden mässäilyt ja kertyneet läskit saisi kuitattua yhdellä parin kuukauden mittaisella dieettipätkällä, eikä se olisi edes hankalaa saati raskasta ja epämukavaa. Valitettavasti sellaista ihmedieettiä ei olekaan, joka kuin taikaiskusta polttaisi rasvat pois, ilman nälkää, hikeä ja kyyneleitä. Ei, kyllä se on ikävä tosiasia, että laihtuakseen on nähtävä huomattavasti enemmän vaivaa kuin lihotakseen…

Painonpudotus on raskasta hommaa

En missään nimessä halua lannistaa ketään. Päinvastoin, haluan ehdottomasti kannustaa jokaista joka haluaa tehdä elämässään suunnanmuutoksen ja lähteä pudottamaan painoa. Se ei kuitenkaan onnistu lupailemalla turhia, maalailemalla kauniita haavekuvia helposta dieetistä ilman vaivannäköä tai nälkää. Valitettavasti molemmat kuuluvat asiaan kun painoa lähdetään pudottamaan ja se on hyvä tiedostaa jo heti alkuun, muuten homma tyssää aivan varmasti ennemmin tai myöhemmin.

Gluteeniton, rasvaton, laktoositon ja mauton kasvishampurilainen

Avain onnistuneeseen dieettiin

Avain onnistuneeseen dieettiin on unohtaa koko dieetti ja lähteä tavoittelemaan muutosta elämäntapoihin. Kuka tahansa pystyy hammasta purren välttämään mielitekonsa tietyn ajanjakson ajan, mutta se mitä tapahtuu tuon ajanjakson, dieetin, jälkeen on se mikä ratkaisee. Muutama pudotettu kilo ei merkitse mitään jos dieetin jälkeen palataan siihen samaan elämäntapaan, jolla pudotettavat kilot ovat alkujaan kertyneet, ne nimittäin kertyvät vuoren varmasti uudelleen, korkojen kera.

Jos taas vähän kerrallaan omaksutaan terveellisempi elämäntyyli, puhtaampi ruokavalio ja liikunnan sisällyttäminen arkeen, on lopputulos varmasti miellyttävämpi ja takuulla pysyvämpi. Unohtakaa siis kaikki hömpötysdieetit ja lähtekää tarkastelemaan omia elintapojanne, olisikohan niissä jotain korjattavaa parin kuukauden dieettirypistyksen sijaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *