Hae
Metallisydän

Koskaan ei tiedä, mikä päivä on se viimeinen…

Tässä on nyt lyhyen aikavälin sisällä tullut vastaan kaksikin pysäyttävää uutista julkisuuden henkilöistä joiden elämä on loppunut ihan yllättäen. Ensin suru-uutinen kertoi mäkihyppylegenda Matti Nykäsen matkan päättyneen ja nyt eilen saimme kuulla Yö-yhtyeen nokkamiehen Olli Lindolmin menehtyneen sairaskohtaukseen. Kumpikin uutinen tuli ainakin minulle täytenä yllätyksenä ja sai miettimään elämän rajallisuutta.

viimeinen

Koskaan ei tiedä, mikä päivä on se viimeinen…

Ei varmasti osannut Matti sen enempää kuin Ollikaan aavistaa aamupuuroa keittäessään että viimeistä kertaa viedään. Sama juttu on meillä ihan kaikilla, koskaan ei tiedä milloin keittää sen viimeisen aamupuuron, antaa puolisolleen sen viimeisen suukon tai paiskaa viimeistä kertaa oven kiinni. Elämästä ei koskaan tiedä, ja siksi ainakin itse pidän tärkeänä sitä, että elämään osaa suhtautua tietyllä positiivisella tavalla.

En tarkoita että elämää pitäisi elää koko ajan kuin viimeistä päivää, carpe diem-tyylillä ja ilman huolta huomisesta. Tarkoitan että elämästä pitää osata nauttia, ihan siitä arjestakin ja antaa joka päivä aikaa niille tärkeimmille asioille, ilolle, naurulle, onnellisuudelle ja rakkaudelle.

Elämä on tässä ja nyt

Vaikka en mitään carpe diem-tyyppiä olekaan, haluan elää elämääni ihan joka päivä, en vaan lipua päivästä toiseen odotten viikonloppua/lomaa/eläkepäiviä. Kun ihan jokainen päivä on tärkeä ja merkityksellinen, huomaa pian että elämässä on aika paljon sisältöä. Oma elämäni on välillä kiireistä ja täynnä touhua ja tohinaa. Välillä hermoa kiristää ja hammasta saa purra, mutta enimmäkseen huulilla on hymy ja ihan joka päivä sydän on pakahtua onnesta kun se hymy näkyy myös Emilian kasvoilla.

Elämä on laiffia

Monesti on tullut naureskeltua noille Matti Nykäsen lentäville lauseille, mutta aika usein niissä on ihan oikeasti ajatusta takana. Esimerkiksi tuo ”Elämä on laiffia”. Niinhän se on, elämä on juuri sitä jokapäiväistä elämää mitä me elämme ja jos elämästä aikoo nauttia, sitä kannattaa tehdä ihan joka päivä. Elämä on laiffia, nautitaan siitä!

House of Brandonissa on menossa synttäriviikko ja ystävämyynnit, käy tarttumassa huikeisiin, jopa -70% alennuksiin TÄSTÄ!

(Jarin Makia-paita löytyy TÄÄLTÄ ja Sarin Vila-housut TÄÄLTÄ ja Vila-neuletakki TÄÄLTÄ)

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.