Hae
Metallisydän

Kyttäätkö muiden ostoksia kaupassa?

Kuuntelen Suomipopin Aamulypsyä joka aamu töihin ajaessani (on muuten paras radioshow ikinä) ja useimmiten en millään malttaisi sammuttaa autoa työpaikan pihassa ja nousta autosta. Silloin tällöin tuleekin istuttua muutama minuutti vielä pihassa autossa ja kuunneltua juttu loppuun, kuten tässä jonakin aamuna kun puhetta oli muiden ostosten kyttäämisestä kaupassa.

Aika harva oikeasti myöntää kyttäävänsä toisten ostoksia, ei tainnut kukaan Aamulypsystäkään myöntää varsinaisesti kyttäävänsä. En minäkään nyt ehkä varsinaisesti kyttää, mutta kyllä sitä tulee aika usein sivusilmällä seurattua muita kaupassa kävijöitä ja mitä he nostelevat kassahihnalle. Samalla tulee luotua tietynlaisia stereotypioita muista kaupassa kävijöistä heidän ostostensa perusteella…

Stressaantunut perheenäiti

Stressaantunut perheenäiti on kaupassa kahden lapsen kanssa. Kassalle päästäkseen äidin on selviydyttävä lähes mahdottomasta tehtävästä, ostosten keräämisestä kahden väsyneen, nälkäisen ja kiukuttelevan lapsen kanssa. Maidot, murot ja jogurtit on jo kärryissä, mutta kun äiti yrittää kerätä ostoskärryihin makaronilaatikon ja siskonmakkarakeiton aineksia, heittäytyy pienempi lapsista huutaen lattialle selälleen ja isompi juoksee äitiä karkuun hyllyjen väliin. Äidin silmissä on nähtävissä epätoivo, ensikerralla kauppareissu on isän hommia.

Fitness-fanaatikko

Fitness-fanaatikon tunnistaa ruokakaupassa paitsi jumppatrikoista, myös ostoskorin sisällöstä. Fitness-fanaatikko nostelee kassahihnalle kananmunia, marinoimatonta broileria, vähärasvaista jauhelihaa, täysjyväpastaa, maitorahkaa, raejuustoa, kurkkua, tomaattia ja parsakaalia. Lopuksi hihnalle sujahtaa nopeasti, ikään kuin häpeillen, yksi maustettu ProPud proteiinivanukas.

Einesperhe

Ehkä kaikkein järkyttävintä on osua kassajonossa lapsiperheen taakse, jonka ostoskärryt pursuavat kokispulloja, sipsipusseja ja karkkia. On mukana toki ruokaakin, ranskanleipää ja lauantaimakkaraa, pakastepyttipannua, ranskalaisia perunoita ja nakkeja sekä luonnollisesti valmispizzoja, lihapiirakoita ja hampurilaisia. Niitä on lasten helppo lämmittää kotona koulun jälkeen, jos ei lähdetä porukalla Heseen kun isä tai äiti ei millään jaksa töiden jälkeen laittaa ranskalaisia uuniin…

Kiireinen sinkkuneiti

Kiireisellä sinkkuneidillä on ostoskorissaan kaupan salaattibaarista koottu salaatti, pullo maustettua kivennäisvettä, suklaalevy ja uusin MeNaiset.

Isä ja sauna-oluet

Lauantai-päivällä Prismassa törmää kohtalaisen usein isään joka on passitettu kauppaan. Ostoskärryistä löytyy jauhelihaa, perunaa, jogurttia, leipää, leikkelettä, juustoa, kananmunia ja muita perus ruokatarvikkeita perheen äidin tekemän ostoslistan mukaisesti. Lopuksi ostoshihnalle nostetaan karkkipussit perheen lapsille, yksi saunasiideri äidille ja sixpack olutta isälle. Isän huulilla on hymy, sillä illalla ajetaan Formuloiden Monacon grand prix.

Vanha mummu

Vanha mummu kävelee hitain askelin työntäen ostoskärryjä. Kassalla mummu nostaa tärisevin käsin hihnalle tölkin punaista maitoa, kaksi viiliä, talkkunaa, ruisleivän, paketin aitoa voita, pussin jossa on kolme perunaa, pienen paketin karjalanpaistilihaa sekä pullapitkon ja pussin kettukarkkeja, jos vaikka lapsenlapset sattuisivat tulemaan kylään. Mummu maksaa ostokset käteisellä ja laskee mielessään paljonko ostokset olisivat maksaneet markoissa.

Laitapuolen Pera

Lähikaupassa törmää usein rähjäisiin ja likaisiin vaatteisiin pukeutuneeseen rasvatukkaiseen Peraan, joka nostelee tärisevin käsin yksi kerrallaan hihnalle kymmenen olut-tölkkiä sekä Saarioisten makaronilaatikon, jossa on -30% tarra. Pera on tiedostava kierrättäjä, sillä osa ostoksista maksetaan palautuspulloista saaduilla kolikoilla ja taskusta kaivetaan ostoksia varten vanha ruttuinen muovikassi.
 

Entäs ne omat ostokset?

Samalla kun tulee seurattua muiden ostoksia, välillä tulee mieleen että seuraakohan joku muu minun ostoksiani… Kiinnittääköhän joku huomiota siihen Pepsi Maxin määrään jota kannan kaupasta kotiin tai siihen Mars-patukkaan jonka vaivihkaa livautan sinne maitorahkojen ja parsakaalien väliin…

13 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Todellakin kyttään ja arvostelen mielessäni!!

 2. Metallisyrän kirjoitti:

  Kun hakee tarjottavaa lapsen synttäreille, tekisi mieli kertoa ääneen, että ”tässä on herkut lapsen synttäreille”.
  Tai jos lapsi on menossa siskon luo yökylään ja ostan sinne teineille herkkuja mukaan.
  ”Ei me näitä oikeasti syödä!” Hah!

 3. Suski kirjoitti:

  Sydämestä ottaa aina kun näen hihnalla rasvattomia maitotuotteita, sokerijogurtteja ym. kuraa. Varsinkin jos näen että kyseisten tuotteiden ostaja on perheellinen. Tekisi mieli joka kerta mennä ravistelemaan ja huutaa että haluatko todellakin pilata lastesi terveyden noilla kaikenmaailman tankinpesuvesillä ja margariineilla?!!

 4. Suski kirjoitti:

  Sydämestä ottaa aina kun näen hihnalla rasvattomia maitotuotteita, sokerijogurtteja ym. kuraa. Varsinkin jos näen että kyseisten tuotteiden ostaja on perheellinen. Tekisi mieli joka kerta mennä ravistelemaan ja huutaa että haluatko todellakin pilata lastesi terveyden noilla kaikenmaailman tankinpesuvesillä ja margariineilla?!!

 5. Sepustu kirjoitti:

  Kyttään! Ja nolostelen omia herkku ostoksia 😉 Näön vuoksi saatan suurieleisesti lappaa hihnalle, herkkujen lisäki,minitomaatteja ja kurkun 😀
  T.lihava

 6. Nimetön kirjoitti:

  Todellakin kyttään, mutta lähinnä uteliaisuudesta en arvostellen. Erityisesti sillon kun omassa päässä lyö täysin tyhjää, eikä ostoskoriin meinaa päätyä yhtään mitään. Tai ei ainakaan mitään järkevää

 7. Heidi K. kirjoitti:

  Ihan loistava teksti! Entisenä supermarketin työntekijänä tuli ihan vanhat hyvät ajat mieleen ?

 8. Vivi kirjoitti:

  Jos nään vähän lihavan perhe kaupassa, niin ihan vaan stereotypioita vahvistaakseni saatan kurkata mitä sinne hihnalle lastataan… 😀 Ja ikävä kyllä sieltä löytyy yleensä sitä sipsiä, patonkia, suklaata ja einesruokaa. Tuntuu oikeestaan pahalta kattoa jos oikeesti ostetaan vaan kaikennäköstä sontaa… Varsinkin jos siis kyseessä on lapsiperhe, koska lapsethan tietenkin syö mitä vanhemmat sieltä kaupasta ostaa.

 9. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Hahaa niin osuvia esimerkkejä :D! Ja joo kyttään todellakin muiden ostoksia 😀

 10. lady kirjoitti:

  Tottakai kyttään muiden ostoksia! Tiedonjanoinen Ulla Taalasmaa täällä hei 😀
  Kesätyö kaupan kassalla sammutti tiedonjanoa hyvin aikanaan 😉

 11. myös pieni kyttääjä kirjoitti:

  Kuulostipa tutuilta 😀
  Ja lähes poikkeuksetta ne mummot on niitä jotkamuistaa aina kestokassin ottaa mukaan (kahvipaketeista ofc) ja se mitä ei kestokassiin mahdu, latjataan ostoskärriin ja kärrillä ne viedään sinne oman auton tai kaupassa käyttäjän takapenkille! Tätä kummastelen erittäin usein että kyllä ne viitsii!

 12. henna kirjoitti:

  oon ite kaupassa töissä ja välilla kassallakin, nuo kuvaamasi henkilöt ja ostokset täsmäs!! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *